ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη«σαμουράι»: Ισόβια και 13 χρόνια για τη δολοφονία υπαλλήλου φυσικού αερίου

Δίκη«σαμουράι»: Ισόβια και 13 χρόνια για τη δολοφονία υπαλλήλου φυσικού αερίου
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε στον αποκαλούμενο Σαμουράι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία ενός υπαλλήλου εταιρίας φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία.

Ο 41χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε και σε 13 έτη κάθειρξης για τον τραυματισμό ενός δεύτερου υπαλλήλου αλλά και σε 8 μήνες και την καταβολή 900 ευρώ για τις κατηγορίες της κατοχής ναρκωτικών, οπλοφορίας οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής.

Οι δικαστές τον κήρυξαν ένοχο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά πλειοψηφία 6-1, αφού ένας ένορκος θεώρησε ότι ο δράστης δεν είναι ικανός καταλογισμού, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία» είπε ο κατηγορούμενος μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Κατά την απολογία του είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του «μαστουρωμένη κούκλα» αποδίδοντας την βίαιη επίθεση του σε δυο μυτιές… speedball και στη φασαρία που έκαναν με τις εργασίες τους οι υπάλληλοι της εταιρίας.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια και… στο αστικό κάποια αποζημίωση θα πάρει». Ο 41χρονος κατηγορούμενος περιέγραψε πως διάβαζε τη σολομωνική, βιβλία για μαγεία και πνεύματα. Ο ίδιος δήλωσε συγγραφέας ενός βιβλίου που βασίζεται στο σατανισμό, ενώ υποστήριξε πως στα ψυχωτικά του επεισόδια «υπήρχαν περίοδοι που η ηρωίνη ήταν το φάρμακο που με θεράπευε πλήρως. Σήμερα έχοντας σώας τας φρένας θα πήγαινα απλώς κάτω και θα έλεγα να τηρούν τις ώρες κοινής ησυχίας. Άντε να καλούσα την αστυνομία. Αλλά αυτά σήμερα, που δεν είμαι ναρκομανής» σημείωσε.

Κοιτάζοντας τη μητέρα του ανθρώπου που σκότωσε, ο κατηγορούμενος είπε προς τους δικαστές πως ήθελε να πάει στην κόλαση. «Όμως είμαι κι εγώ θύμα είμαι του ίδιου μου του εαυτού. Είχα πουλήσει δέκα λίρες του πατέρα μου και είχα μαζέψει 3.400 ευρώ. Έπινα όλη μέρα ηρωίνη και κοκαΐνη, ήπια ένα speedball και κατέβηκα κάτω κι έγινε ότι έγινε».

Αφορμή για το έγκλημα, όπως είπε ήταν η φασαρία που προκαλούσαν οι εργάτες. «Η φασαρία σαν συγγραφέα και μουσικό παραγωγό με ενοχλούσε. Έχω κάνει κάτι που θα το κουβαλάω για πολύ καιρό. Οι ουσίες, το ότι πέθανε η αδελφή μου, ότι οι συγκεκριμένοι δεν τους ενδιέφερε η γνώμη μου και ότι κάνουν φασαρία. Ήπια μια μυτιά speedball και πήγα να ρίξω στα πόδια κι έσκυψε και τον χτύπησε στη σπονδυλική στήλη».

Ο κατηγορούμενος δήλωσε και τη… δυσαρέσκεια του απέναντι στο δεύτερο θύμα του, τον άνδρα που τραυμάτισε, λέγοντας: «Δεν μου άρεσε που είπε ότι «την γλίτωσε». Στο γλουτό του έριξα επίτηδες! Δεν ήμουν καλά, ήμουν παρανοϊκός από το προηγούμενο βράδυ. Τα κίνητρα μου ήταν δυο γραμμές speedball. Πήγα στον Πολύζο (θύμα) λέω «έλα να σου πω λιγάκι», αυτός ήρθε με ένα καλέμι, εγώ ένιωσα ότι πάει να μου κάνει «μπάσιμο» κι άρχισα να του ρίχνω στα πόδια. Πρέπει να του έλεγα «μου έχεις κάνει σολομωνική», δε θυμάμαι».

Εισαγγελέας: Εάν είχατε ψυχωσικό επεισόδιο θα συνεπικουρούσε ότι ήσασταν σε έξαλλη κατάσταση αλλά όχι απαθής όπως σας περιγράφουν…

Κατηγορούμενος: Κύριε εισαγγελέα… έχετε δοκιμάσει ποτέ τέτοια ναρκωτικά... θα μπορούσα όμως να τους έχω φάει με δέκα διαφορετικούς τρόπους. Έπινα μυτιές speedball και κόκα!

Η απολογία του δράστη δεν έπεισε τον εισαγγελέα της έδρας που είχε ζητήσει την ενοχή του όπως κατηγορείται. «Η υπόθεση που δικάζουμε σήμερα είναι παρά πολύ απλή και δεν έχει αμφισβητηθεί. Έχει γίνει μια ανθρωποκτονία και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας» ανάφερε ο εισαγγελικός λειτουργός ζητώντας να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος χωρίς να του αναγνωρισθεί μειωμένος καταλογισμός, για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένης, κατά συρροή, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σχετικές ειδήσεις