ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ομαδικός βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Ένοχα τα 8 αγόρια, αθώα τα 4 κορίτσια

Ομαδικός βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Ένοχα τα 8 αγόρια, αθώα τα 4 κορίτσια
Eurokinissi

Για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού στο Ίλιον αθωώθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία ενώ από όλες τις κατηγορίες αθωώθηκαν τα 4 κορίτσια.

Επιμορφωτικά μέτρα και ποινές με αναστολή επιφύλαξε το δικαστήριο σε 8 από τους 12 ανήλικους που βρέθηκαν στο εδώλιο για τον ομαδικό βιασμό ενος 15χρονου συμμαθητή τους στο Ίλιον.

Για την υπόθεση αθωώθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία ενώ από όλες τις κατηγορίες αθωώθηκαν τα 4 κορίτσια. Από τα 8 αγόρια, οι 7 καταδικάστηκαν για τον ομαδικό βιασμό και ο ένας για απλή συνεργεία στο ίδιο αδίκημα. Τέλος, οι 5 εξ αυτών καταδικάστηκαν και για το αδίκημα της πορνογραφίας.

Το δικαστήριο Ανηλίκων, ενώπιον του οποίου διεξήχθη η δίκη κεκλεισμένων των θυρών επέβαλε σε πέντε αγόρια αναμορφωτικά μέτρα ενώ καταδίκασε τα υπόλοιπα σε περιορισμό (είναι ανήλικοι) με αναστολή.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη για την αγριότητα που φέρονται να επέδειξαν οι ανήλικοι σε βάρος του συμμαθητή τους, αφού κατέγραφαν και σε βίντεο την άγρια κακοποίηση του αγοριού, την οποία στη συνέχεια διακινούσαν σε βίντεο σε άλλους μαθητές.