ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάτι: Αναβολή και στη δεύτερη δίκη για να αρθεί η ασυλία της Ρένας Δούρου

Μάτι: Αναβολή και στη δεύτερη δίκη για να αρθεί η ασυλία της Ρένας Δούρου

Για τις 30 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δεύτερη δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, που αφορά σε εγκαυματίες οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των θυμάτων.

Όπως και η βασική δίκη για την φονική πυρκαγιά με τους 104 νεκρούς έτσι και η δεύτερη οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω της εκλογής της Ρένας Δούρου στην Βουλή, γεγονός που απαιτεί πλέον την άρση της βουλευτικής της ασυλίας προκειμένου να συνεχιστούν οι δίκες.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η εισαγγελέας πρότεινε να διαβιβάσει σχετικό αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου,η οποία έχει παραπεμφθεί μαζί με άλλα είκοσι άτομα στο εδώλιο για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν σε έντεκα κατοίκους, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο: το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και οδήγησε την υπόθεση σε αναβολή.

Σημειώνεται, ότι η βασική δίκη έχει οδηγηθεί σε διακοπή για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου προκειμένου η Βουλή να προχωρήσει στην άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου που αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Η ίδια η πρώην περιφερειάρχης Αττικής την περασμένη εβδομάδα δήλωσε μέσω του δικηγόρου της Θεοδώρου Σχινά ότι παραιτείται των δικαιωμάτων που της παρέχει το Σύνταγμα και αναμένει την δίκαια κρίση της.