ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κιβωτός του Κόσμου: Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο

Αναβολή για τις 11 Δεκεμβρίου 2023 πήρε η πρώτη δίκη για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου ενώπιον του Β´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η αναβολή της δίκης ζητήθηκε λόγω κωλύματος των δύο συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι βρίσκονται στη δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που στη σημερινή δικάσιμο εξετάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκα. Στην υπόθεση δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής περισσότερα από 10 θύματα στην υπόθεση, ενήλικοι και ανήλικοι.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται για δέκα πλημμελήματα ο πατέρας Αντώνιος και επτά ακόμη συνεργάτες του. Βαριά σωματική βλάβη ανήλικου, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου, απλή σωματική βλάβη ανήλικου, απειλή σε βάρος ανηλίκου, συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη, έκθεση, βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απλή σωματική βλάβη ανήλικου και ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απειλή σε βάρος ανηλίκου είναι κάποιες από τις κατηγορίες που θα κληθούν να αντικρούσουν κατά περίπτωση οι οκτώ κατηγορούμενοι.