Δίκη Πισπιρίγκου: Επιστρέφει ο Κούγιας - Αίτημα για κατάθεση και δυο γενετιστών

Αίτημα παύσης των διορισμένων δικηγόρων της υπέβαλλε η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητώντας την επιστροφή του Αλέξη Κούγια.
Δίκη Πισπιρίγκου: Επιστρέφει ο Κούγιας -  Αίτημα για κατάθεση και δυο γενετιστών
4'

Αίτημα παύσης των διορισμένων δικηγόρων της υπέβαλλε η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητώντας την επιστροφή του Αλέξη Κούγια, με το δικαστήριο να ανακαλεί τελικά τον διορισμό των δυο εκ των τριών δικηγόρων.

«Σε αυτό το σημείο θέλω να σας ενημερώσω ότι επιθυμώ να παύσω τις 2 από τις 3 συνηγόρους γιατί θα επανέλθει ο κ. Κούγια με τη συνεργάτιδα του» είπε η Ρούλα Πισπιριγκου εξηγώντας ότι ζήτησε από τον κ. Κούγια να επιστρέψει κι εκείνος δέχτηκε.
«Δεν έχουν έρθει σε καμία επικοινωνία με εμένα, δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας.

Επικοινώνησε η αδελφή μου με τον κ. Κούγια και ρωτήσαμε αν θα επέστρεφε στην υπόθεση και είπε ναι» σημείωσε η 34χρονη και συμπλήρωσε πως μόνο η μια εκ των συνηγόρων ήρθε σε επαφή μαζί της και αυτή επιθυμεί να διατηρήσει στην υπόθεση.

Πρόεδρος: Εσείς διορίζετε τώρα τον Κούγια και την κ. Μπάκα;

Πισπιρίγκου: Είναι στην Ξάνθη.

Πρόεδρος: Ναι…δεν πρέπει να αποδεχτούν το διορισμό τους; Που είναι; Εμείς το κάναμε δεκτό αλλά πρέπει να τον αποδεχτούν. Πρέπει να μας φέρετε ένα έγγραφο που να εξηγεί γιατί δεν είναι εδώ οι συνήγοροι σας.

«Γίνεται χρήση του θεσμού της νομικής βοήθειας για εμπαιγμό. Εγώ δεν μπορώ να περιμένω άλλο εδώ. Είναι εμπαιγμός του θεσμού της νομικής βοήθειας. Ας με ενημερώσει η γραμματέας για το ποτέ θα απολογηθεί η κατηγορούμενη» ανέφερε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής και αποχώρησε από την αίθουσα.

Αίτημα για δυο γενετιστές

Νωρίτερα, ομόφωνα απορρίφθηκε το αίτημα που υπέβαλλε κατά την έναρξη της διαδικασίας μόνη της η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητώντας να καταθέσουν δυο γενετιστές από το εξωτερικό ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων.

«Ωστόσο, αν υπάρχουν μάρτυρες υπεράσπισης που θέλετε να καταθέσουν μπορούν να έρθουν τώρα» είπε η πρόεδρος με τη Ρούλα Πισπιριγκου να απαντά: «Σήμερα δεν ξέρω αν μπορούν».

Η 34χρονη κατηγορούμενη είχε στο πλευρό της τρεις δικηγόρους που της διορίστηκαν, οι οποίες όμως ενημερώθηκαν για το αίτημα που θα υπέβαλλε σήμερα το πρωί. «Θα ήθελα να εγχειρίσω ένα έγγραφο. Ζητάω να κληθούν δυο νέοι μάρτυρες. Μου είπαν να το φέρω εγώ» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο, η κατηγορούμενη ζητά να καταθέσουν δυο γενετιστές έπειτα από πρόταση της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου, που είχε καταθέσει ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων από την πλευρά της. «Θελουμε να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το ιστορικό της οικογένειας, το γεγονός ότι η μητέρα πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα, αν έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί. Οι γενετιστές πιστεύουν ότι οι έρευνες για τα αιτία θανάτου δεν είναι επαρκείς. Δεν ήταν πλήρης ο γονιδιακός έλεγχος της Τζωρτζίνας» αναφερόταν μεταξύ άλλων στο έγγραφο.

Μάλιστα, η κατηγορούμενη αιτήθηκε να υπάρχουν και διερμηνείς καθώς οι γενετιστές είναι από το εξωτερικό. Πρόκειται για μια ανοσιολόγο εξειδικευμένη στα αυτοάνοσα και έναν καθηγητή ιατρικής γενετικής, οι οποίοι, σύμφωνα με το αίτημα, «πιστεύουν ότι οι έρευνες για τα αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας δεν είναι επαρκείς».

«Το έγγραφο απευθύνεται στον κ. Κούγια που δεν είναι πια συνήγορος σας» σχολίασε η πρόεδρος με μια εκ των διορισθέντων συνηγόρων να εξηγεί πως «απευθυνόταν στον κ. Κούγια και γι’ αυτό παραιτήθηκε». Η πρόεδρος της έδρας άμεσα διόρθωσε τη συνήγορο σημειώνοντας πως ο λόγος παραίτησης του κ. Κούγια δεν ήταν αυτός.
Λίγο πριν την εισαγγελική πρόταση, η μια εκ των συνηγόρων της κατηγορούμενης ζήτησε το λόγο για να ζητήσει την παρουσία του Μανου Δασκαλάκη κατά την κατάθεση των γενετιστών Τοντορασόφ και Βινουέζα εφόσον αυτοί καταθέσουν. «Εξηγήσατε στους μάρτυρες ότι είμαστε ποινικό δικαστήριο και δεν είμαστε συνέδριο ιατρικού ενδιαφέροντος;» σχολίασε η πρόεδρος.

«Έχει προκύψει στο ακροατήριο ότι δεν έγινε σωστός γονιδιακός έλεγχος; Έχει πει η κ. Δημακοπούλου ότι ήταν ελλιπής ο γονιδιακός έλεγχος; Δεν υπήρχε αμφισβήτηση για γονιδιακό έλεγχο και όταν είχαμε εδώ τον γενετιστή η υπεράσπιση είχε αποχωρήσει. Προτείνω να απορριφθεί το αίτημα» ανέφερε η εισαγγελέας με την υποστήριξη κατηγορίας να συντάσσεται με την εισαγγελική πρόταση κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» από την πλευρά της διορισμένης υπεράσπισης της κατηγορούμενης.

Ο κ. Δημήτρης Γεωργακοπούλος σχολίασε: «Είμαι εμπαιγμός ότι έρχονται οι συνάδελφοι χωρίς καν δικογραφία και ότι αναλύει ένα τέτοιο αίτημα μόνη της η κατηγορούμενη. Παρακωλύει την απολογία της και εμείς θέλουμε να συνεχίσει η διαδικασία και να απολογηθεί».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή