ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βασίλης Γοργολίτσας: «Έβγαζα μέχρι 20.000 ευρώ τη μέρα - Έγινα άπληστος με τα λεφτά»

Βασίλης Γοργολίτσας: «Έβγαζα μέχρι 20.000 ευρώ τη μέρα - Έγινα άπληστος με τα λεφτά»
youtube

 Καταδικάστηκε ο παίκτης του Greek Idol, Βασίλης Γοργολίτσας για την εισβολή στο Εφετείο - Δόθηκε αναστολή στην ποινή - Ατάκες «φωτιά» στην απολογία του

Ποινή κάθειρξης 10 ετών και 3 μηνών για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή με αναστολή μέχρι την έφεση επέβαλλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων στον 35χρονο Βασίλη Γοργολίτσα στον οποίο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. «Το δικαστήριο εκτιμώντας τη μεταστροφή σας, σας εύχεται να πάρετε αποφάσεις θετικές για τη ζωή σας» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου με την έδρα να επιβάλλει στον κατηγορούμενο τους όρους της εμφάνισης μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο πρώην παίκτης ριάλιτι τον Αύγουστο του 2022 είχε εισβάλλει στο πάρκινγκ του εφετείου της Αθήνας με ένα λευκό SUV και σύμφωνα με μαρτυρίες ζητούσε να πάει στη φυλακή, ενώ στο αυτοκίνητο του βρέθηκε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

«Είμαι καλά. Απεξαρτήθηκα από τις ουσίες. Ξεκίνησα να παίρνω για να αντεπεξέλθω στο ερωτικό ραντεβού. Μετά έπαιρνα γιατι είχα χαρμάνα. Έφτασα στο τέρμα. Έγινα άπληστος με τα λεφτά. Ήθελα να γεμίζω τις σακούλες. Είχα όνειρα για το τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Όταν μάζευα χρήματα δεν τα έδινα στην οικογένεια. Είχα πάθει εμμονή, ήθελα να μαζεύω. Το 2012 καταστράφηκε οικονομικά η οικογένεια μου, έκλεισε η εταιρία που συνεργαζόταν ο πατέρας μου. Εγώ εργαζόμουν ως τραγουδιστής» ανάφερε ο Βασίλης Γοργολίτσας.

Πρόεδρος: Το 1,5 εκατομμύριο ευρώ πως βρέθηκε;

Μάρτυρας: Από τα ερωτικά ραντεβού. Το 2012 ξεκίνησα να κάνω αυτή τη δουλειά.

Πρόεδρος: Πως αφυπνιστήκατε; Πως είπατε σταματάω;

Μάρτυρας: Το 2012 είπα σε ένα τερματοφύλακα την κατάσταση μου την οικονομική. Μου λέει θα σε βοηθήσω εγώ να κάνουμε ερωτικά ραντεβού με άντρες. Εγώ πάγωσα. Δεν το είχα ξανακάνει. Έκανα το πρώτο ραντεβού στου Ζωγράφου και δεν έκανα τίποτα γιατί με είδαν ότι είμαι πρωτάρης.

Πρόεδρος: Μετά πήρατε αέρα;

Μάρτυρας: Μετά ναι. Γνώρισα κι έναν μεγαλύτερης ηλικίας και ήθελε κάτι σαν σχέση. Ε…μετά δεν είχα σταματημό. Το έκανα δέκα χρόνια ασταμάτητα.

Πρόεδρος: Τα χρήματα τι τα κάνατε;

Μάρτυρας: Από ένα σημείο κι έπειτα τα πετούσα. Τα έβαζα σε τσάντες, σε σακούλες, όπου έβρισκα.

«Έλεγα στη σύζυγο μου ψέματα ότι τα απογεύματα είμαι οδηγός σε επιχειρηματία και το βράδυ έλεγα ότι τραγουδάω, αλλά πήγαινα για ραντεβού. Έδινα χρήματα στην οικογένεια αλλά όχι πολλά για να μην υποψιαστούν κάτι» είπε ο 35χρονος. Ο ίδιος περιέγραψε ότι δεχόταν «πόλεμο» από άλλο σύνοδο και αυτό σταδιακά τον θορύβησε.

«Άρχισα να σκέφτομαι να φύγω από το χώρο αυτό όταν έκανα παιδιά. Το όνειρο μου ήταν να κάνω ευτυχισμένη οικογένεια. Άρχισε να με πνιγεί το ψέμα που έλεγα. Δε γινόταν να έχω το μυαλό μου στο να κανονίσω ραντεβού αντί για να πάω το παιδί μου παιδική χαρά. Δεν έπαιρνα χαρά από τα παιδιά μου. Τα λεφτά δε φέρνουν ευτυχία!» είπε ο κατηγορούμενος με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Καλό. Το βιώσατε εσείς και για να το λέτε τώρα…έτσι είναι».

Σε ερώτηση που δέχτηκε από την εισαγγελέα για το υπέρογκο ποσό που είχε συγκεντρώσει, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Δεν ξέρω πως είναι με τις γυναίκες, αλλά με τους ομόφυλους άνδρες επειδή θέλουν εχεμύθεια, είναι και πρόσωπα γνωστά από την τηλεόραση, έχει πολλά χρήματα. Κάθε μέρα έβγαζα 2.500, υπήρχαν και μέρες που έβγαζα και 20.000 ευρώ».

Όταν μέλος της έδρας τον ρώτησε γιατί έπρεπε να φτάσει στο εφετείο φορτωμένος με ναρκωτικά και χρήματα και δεν σταμάτησε απλώς τη δραστηριότητα του, ο 35χρονος απάντησε: «Ήθελα κάπου να πω την αλήθεια μου. Κάτι με κινούσε».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, λέγοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας δεν ήταν τοξικοεξαρτημένος. «Ο ιατροδικαστής λέει ότι ενδέχεται να είχε θολώσει. Αλλά είχε συνείδηση του άδικου της πράξης του. Ο ίδιος έλεγε ότι ήθελε να πάει φυλακή, να καταδικαστεί όπως κατηγορείται».

Οι μάρτυρες

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η σύζυγος του κατηγορουμένου, με τον οποίο έχουν μαζί δυο παιδιά. «Δεν είχα αντιληφθεί ότι έκανε χρήση ναρκωτικών. Μπροστά μας στο σπίτι δεν έκανε τίποτα. Αμφιβάλλω ότι αυτά τα ναρκωτικά ήταν του άντρα μου» είπε.

Πρόεδρος: Είστε βασιλικότερη του βασιλιά; Αφού μόνος του τα παρεδωσε!

Μάρτυρας: Δεν ξέρω.

Πρόεδρος: Παρέδωσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που τα βρήκε;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Εμείς κανονική ζωή κάναμε. Έβγαζε χρήματα από το τραγούδι κι εγώ από τα νύχια, είναι αισθητικός.

«Έμαθα από ένα μήνυμα στο κινητό ότι υπήρχε συναναστροφή με κάποια ραντεβού. Ότι έκανε ερωτικά ραντεβού…» ανέφερε με την πρόεδρο να ρωτά αν ήταν με άνδρες ή γυναίκες. «Και μετά δυο νομίζω…μου είπε ότι αυτό το έκανε για κάποια χρόνια. Όταν μου είπε την αλήθεια…»απάντησε η μάρτυρας και επέμεινε ότι δεν είχε καμία εικόνα ότι ο σύζυγος της έκανε χρήση ναρκωτικών αλλά το ανακάλυψε αργότερα.

Πρόεδρος: Γιατί παραδόθηκε;

Μάρτυρας: Μια μέρα πριν ήρθε και δεν ήταν καλά καθόλου. Κάναμε μια βόλτα τα παιδιά.

Πρόεδρος: Η πεσμένη κατάσταση που περιγράφετε ότι ήταν σας απασχόλησε;

Μάρτυρας: Ναι με απασχόλησε, τον ρωτούσα, αλλά δε μιλούσε. Λίγο καιρό πριν το περιστατικό κάναμε μια επικοινωνία με ψυχολόγο αλλά μετά έγινε αυτό, όποτε σταματήσαμε. Όλοι θέλαμε να τον βοηθήσουμε αλλά δεν ήθελε.

«Όταν μου είπε τι συμβαίνει με τα ερωτικά ραντεβού… ίσως τον βάραινε αυτό. είχε γυναίκα και δυο παιδιά. Ίσως γι’ αυτό έμπλεξε με ναρκωτικά; Δεν ξέρω αλήθεια. Ξέρω ότι τον απασχολούσε και ήθελε να σταματήσει τα ερωτικά ραντεβού» σημείωσε η μάρτυρας. Αναφερόμενη στο πως είναι ο σύζυγος της τώρα που βρίσκεται στη φυλακή, η μάρτυρας ανέφερε ότι τον επισκέπτονται μαζί με τα παιδιά.

Κατάθεση έδωσε και ο αστυνομικός που ήταν παρών στο περιστατικό. «Πάρκαρε κανονικά, μου έδωσε το χέρι του και μου είπε θέλω να μπω φυλακή. Η γυναίκα μου δεν έχει σχέση με αυτά, έχω δυο παιδιά. Μου είπε ότι έχει μετρητά στο όχημα του. Πλησίασα και είδα ότι είχε αρκετά πράγματα μέσα. Όταν το ανοίξαμε είδαμε ότι είχε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό σε βαλίτσες και σακκούλες. Στη συνέχεια ήρθε η δίωξη ναρκωτικών και καταμετρήθηκαν τα ναρκωτικά» είπε ο αστυνομικός.

Εισαγγελέας: Σας φάνηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών; Δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα;

Μάρτυρας: Ήταν απελπισμένος. Αυτό φαινόταν. Ήταν στεναχωρημένος, δακρυσμένος.

Το δικαστήριο ανέγνωσε έγγραφα που εισφέρθηκαν από την υπεράσπιση του και αποδεικνύουν ότι ο 35χρονος υπήρξε μέτοχος σε σαιτ συνοδών πολυτελείας.

«Δεν γνώριζα τίποτα. Ενημερώθηκα την ημέρα που έγινε το περιστατικό. Από μικρός ήταν πολύ καλό παιδί, ήταν αθλητής… δεν ήξερα για χρήση ναρκωτικών. Όταν έμαθε τι έγινε μου φάνηκε τρελό. Καλύτερα που έγινε έτσι γιατί σώθηκε το παιδί μου» είπε η μητέρα του κατηγορουμένου που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ζητώντας από το δικαστήριο να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο παιδί της.