ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η απολογία της στη δίκη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η απολογία της στη δίκη
EUROKINISSI.

Η Ρούλα Πισπίριγκου απολογείται αυτήν την ώρα.

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίζεται σήμερα (15/11) η δίκη της Ρούλας Πισπίριγκου, της οποίας η απολογία ενώπιον των δικαστών βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ανέτοιμος και ζήτησε περισσότερο χρόνο.

Ύστερα από διαβούλευση του δικαστηρίου, αποφασίσθηκε η απολογία της κατηγορούμενης να αρχίσει σήμερα (15/11).

Να κριθεί απαράδεκτη η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου, πρότεινε η εισαγγελέας

«Για να θεωρηθεί ένας δικαστής ότι δεν είναι αμερόληπτος θα πρέπει στισ πράξεις του να αποτυπώνεται εμφανώς, να υπάρχει φιλία ή έχθρα. Αυτά τα γεγονότα δεν είναι η απόρριψη ενός ισχυρισμού ή ενός αιτήματος. Θα πρέπει να υπάρχουν αλλά γεγονότα. Θα πρέπει ο δικαστής να κατευθύνει τα πράγματα προς ικανοποίηση κάποιου συμφέροντος», εξήγησε νωρίτερα η εισαγγελέας.

Όπως σημείωσε, «η παρούσα αίτηση κατατίθεται σήμερα γιατί η κατηγορούμενη πιστεύει ότι οι συμπεριφορές της προέδρου είναι μεροληπτικές και επηρέασε το δικαστήριο», αλλά κατά την εισαγγελέα η αίτηση εξαίρεσης «προβάλλεται απαραδέκτως και θα μπορούσε να προβληθεί σε προγενέστερο στάδιο».

Κατά την αγόρευση της αποδόμησε και τους 7 λόγους εξαίρεσης που διατύπωνε η κατηγορούμενη στην αίτησή της. «Δεν αποφασίζει μόνο η πρόεδρος. Γιατί πλήττεται μόνο η πρόεδρος;» σχολίασε ως προς τον ισχυρισμό περί μεροληψίας επειδή η πρόεδρος ψήφισε την απόρριψη των αιτημάτων της υπεράσπισης.

«Να πάει στο διάολο η κατηγορούμενη, η Δικαιοσύνη είναι το θέμα»

Το πρωί, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση, μετά το δριμύ «κατηγορώ» του Αλέξη Κούγια σε βάρος της προέδρου

«Να πάει στο διάολο η κατηγορούμενη! Η Δικαιοσύνη είναι το θέμα! Έχει καταρρακωθεί! Είναι κράτος δικαίου αυτό που ζούμε; Τη συνέλαβαν χωρίς τίποτα!

Κι έβγαινε ο υπουργός και πανηγύριζε! Και έβγαιναν στις κ...εκπομπές και καταδίκαζαν!» συνέχισε ο κ. Κούγιας και ξέσπασε λέγοντας ότι μόλις ακούγεται το όνομα Πισπιρίγκου «ούτε η αδελφή της δε μπορεί να βρει δουλειά!» και καταλήγοντας πως «αν ο κύριος Τσιάρας και η παρέα του ήθελαν μια γυναίκα στη φυλακή, ας έβρισκαν άλλη».