ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Είχα δύο ιατροδικαστικές, δεν υπήρχε υποψία προς το πρόσωπό μου»

Δίκη Πισπιρίγκου: «Είχα δύο ιατροδικαστικές, δεν υπήρχε υποψία προς το πρόσωπό μου»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Συνεχίζεται σήμερα η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Σας έδωσα πιστεύω μια εικόνα του πως ήταν το παιδί μου μέχρι την ηλικία που αρρώστησε. Ας πάμε στα γεγονότα που συνέβησαν όταν αρρώστησε», ήταν τα πρώτα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης που συνεχίζεται η απολογία της.

Η κατηγορούμενη άρχισε να περιγράφει όσα συνέβησαν ξεκινώντας τη διήγηση της μια ημέρα πριν την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο.

«Υπήρχε εκείνη την περίοδο ένα τσακωμός με τον τότε σύζυγο μου. Έμενα στο σπίτι της μητέρας μου. Είναι περίπου μισή ώρα έξω από την Πάτρα. Το παιδί ήταν καλά, είχε φάει παγωτό. Καθόμασταν στον καναπέ με την αδελφή μου, τη μητέρα μου και τη Τζωρτζίνα. Ήμουν αποφασισμένη να το κρατήσω. Μόλις της ανακοίνωσα ότι θα έχει αδερφάκι, πετάχτηκε πάνω! Μου έκανε μια τεράστια αγκαλιά και μου είπε «σ’ ευχαριστώ! Σ' αγαπάω!». Μετά πήγε στο δωμάτιο με το τάμπλετ», ανέφερε.

Μάλιστα, θέλησε να διευκρινήσει πως το σπίτι δεν έχει πολλά δωμάτια και κοιμόντουσαν όλοι μαζί. «Θέλω να σας τα εξηγήσω αυτά, επειδή είχατε ρωτήσει και τον θείο μου γιατί κοιμόταν με το παιδί. Εμείς για να χωρέσουμε όλοι ανοίγαμε καναπέδες και κοιμόμασταν όλοι μαζί».

Επανερχόμενη στην επίμαχη ημέρα στις 8/4/2021 είπε πως η Τζωρτζίνα ξάπλωσε ήρεμη χωρίς να έχει συμβεί κάτι. «Πάντα κοιμάμαι με την τηλεόραση ανοιχτή, δεν υπήρχε σκοτάδι στο δωμάτιο. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και είχαμε ομότιμη επαφή με την αδελφή μου που ήταν απ’ έξω. Γύρω στις 06.30 την ένιωσα δίπλα μου να τινάζεται στο κρεβάτι. Όπως νιώθεις στον ύπνο ότι πας να πέσεις. Σηκώθηκα, την σκούντησα στον ώμο, πετάχτηκε. Της λέω τι έπαθες; Μου λέει «δεν ξέρω, όλα καλά». Γύρισε πλευρό, κοιμήθηκε. Σηκώθηκα να βάλω νερό, μου λέει η αδελφή μου τι έγινε; Της λέω «τίποτα, πετάχτηκε το παιδί»», είπε.

Ωστόσο, όπως περιέγραψε λίγο αργότερα το παιδί πετάχτηκε ξανά. «Όταν γύρισα στο δωμάτιο, την γύρισα για να τη βλέπω στο πρόσωπο κι έβλεπα τηλεόραση. Ξαναπετάχτηκε! Κι άνοιξε τα μάτια. Ήταν τρομαγμένη και στο πάνω χείλος ήταν σε ένα σημείο λίγο κόκκινη. «Μαμά κάτι έχω τρέμω, είδα όνειρο». Ήρθε η Δήμητρα μέσα και το παιδί της είπε «είδα όνειρο τη μαμά να φωνάζει στο μπαμπά. Πονάει και η κοιλιά μου. Είναι σα να έχω βόμβα στην πλάτη». Η Τζωρτζίνα δεν ήθελε τους γιατρούς. Μας έκανε εντύπωση που ζήτησε γιατρό. Ξύπνησα τον πατριό μου να μας πάει στο νοσοκομείο γιατί εγώ δεν οδηγώ. Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε αν αυτό που της συμβαίνει είναι σοβαρό ή είναι αναστάτωση στον ύπνο. Άρχισα να ψάχνω ποιο νοσοκομείο εφημερεύει. Εγώ δεν ντύθηκα. Ένα κολάν που φορούσα, με παντόφλες. Το παιδί με τις πιτζάμες. Δεν πιστεύαμε ότι θα μείνουμε…».

Σε αυτό το σημείο η 34χρονη λύγισε και είπε με σπασμένη φωνή: «όταν έχεις χάσει δυο παιδιά πας στον γιατρό για το πιο απλό. Ένα βηχαλάκι κάτι σημαίνει. Ήταν σαν ασπίδα, ήταν υπέρ προστατευμένο. Μη τρέξεις, μη πέσεις, μην αρρωστήσεις…Δε μου πέρασε από το μυαλό ότι η έκβαση θα ήταν αυτή».

Φτάνοντας στο Καραμανδάνειο κατευθύνθηκε στα εξωτερικά ιατρεία. «Η μια γιατρός που εξέτασε το παιδί είχε αναλάβει και την Ίριδα» είπε και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι είναι σπασμός και όλα αυτά που ακούστηκαν εδώ. Εγώ ξέρω μόνο «τρέμω, χέρια, πόδια». Το πώς το κατάλαβαν και πώς το έγραψαν δεν το ξέρω».

Όπως είπε, αμέσως ενημέρωσε τον Μανό Δασκαλάκη και έφτασε στο νοσοκομείο. «Όταν ήρθε η ώρα να πάει η Τζωρτζίνα στα αέρια μου λέει ο Μάνος θα πάω εγώ. Το παιδί δεν τον ήθελε. Αυτός βγήκε έξω και φώναζε και μου λέει «γιατί δε με θέλει το παιδί;». Του είπα να ηρεμήσει και ρώτησα την αδελφή μου. Η Δήμητρα μου είπε πως όταν είδε το Μάνο το παιδί είπε «δε σε θέλω θέλω τη θεία». Για κάποιο λόγο ο Μάνος δε μπορούσε να δεχτεί την άρνηση του παιδιού και πίστευε ότι του λέμε εμείς πράγματα».

Η κατηγορούμενη ανάφερε πως τελικά έγινε εισαγωγή στη Τζωρτζίνα, γιατί της είπαν οι γιατροί «πως εμφανίζεται ένα είδος επιληψίας στα 8 χρόνια και πρέπει να δούμε τι συμβαίνει». Η ίδια εξήγησε πως επειδή είχε πάει με τις πιτζάμες και δεν είχε πάρει πράγματα του παιδιού θεωρώντας πως δεν θα νοσηλευτεί, γύρισε στο σπίτι να τα προμηθευτεί.

«Πήρα τη δασκάλα και την ενημέρωσα και μου είπε αν θέλει η Τζωρτζινα να μπει στο μάθημα να τη χαιρετίσουν τα παιδιά. Πήρα πράγματα και γύρισα πίσω. Το παιδί ήταν με τη Δήμητρα. Μου είπε όταν τη ρώτησα μετά από καιρό ότι συζητούσαν άσχετα πράγματα» είπε η κατηγορούμενη και άρχισε να περιγράφει τη σειρά εξετάσεων που έκανε η Τζωρτζίνα.

«Θυμάμαι να ρωτάω ένα γιατρό αν έχει επιληψία και τι επιληψία είναι. Μου είπε ο κ. Κατερέλλος ότι υπάρχει ένα είδος επιληψίας ότι εμφανίζεται περίπου στα 8 έτη. Μου εξήγησε ότι η Τζωρτζίνα μπορεί να έκανε κάποιο σπασμό στο σπίτι, αλλά το εγκεφαλογραφημα δεν θα το δείξει, πως είναι σαν το καρδιογράφημα. Μου είπε πως θα της έκανε και δεύτερο στις 4 το πρωί. Μου είπε να την κρατήσω ξύπνια μέχρι τις 8 το πρωί» είπε η κατηγορούμενη και συνέχισε λέγοντας ότι κάποια στιγμή το απίδι ανέβασε παλμούς και μου είπαν οι γιατροί «μην ανησυχείτε, μέχρι 120 μην ενοχλείστε».

Η κατηγορούμενη είπε ότι μετά το δεύτερο εγκεφαλογράφημα ο κ. Κατερελλος της είπες πως δεν έχει κάτι το παιδί. «Πίστεψα ότι σωματοποιεί τον πόνο. Δεν είχε εκφραστεί για τους θανάτους από τα αδέλφια της. Η παιδοψυχολόγος στο σχολείο μας είχε πει ότι είχε έντονα την ιδέα στο κεφαλάκι της να αποκτήσει αδερφάκι. Όταν μας το πρώτο είπε ο Μάνος ήταν εντελώς αρνητικός. Την επόμενη φορά η παιδοψυχολόγος άκουσε το Μανό έκπληκτη να λέει «θέλω να κάνω κι άλλο παιδί». Με ρώτησε μετά τι συνέβη και άλλαξε γνώμη και της είπα πως «ίσως άκουσε εσάς και το παιδί και το σκέφτηκε»».

«Εγώ είχα μάθει να περπατάω στο δρόμο με δυο παιδιά. Περπατάς στο δρόμο και τα δυο χέρια σου είναι πιασμένα στη βόλτα. Και ξαφνικά είναι το ένα και παθαίνεις σοκ. Η Ίριδα δεν ήταν να αναπληρώσει το κενό της Μαλένας… όταν υπήρχε αυτό το πένθος σε εκείνο το σπίτι όμως ήρθε η Ίριδα και έφερε φως. Το όνομα της δεν είναι τυχαίο. Ήταν τα χρώματα του ουρανίου τόξου που ήρθαν στο σπίτι να φέρουν χαρά. Μετά έσβησαν και θα χρώματα της Ίριδας! Ξαφνικά. Όμως είχα δυο ιατροδικαστικές που μου έλεγαν για το θάνατο. Δεν υπήρχε υποψία ούτε προς το πρόσωπο μου, ούτε προς κανέναν άλλο!» είπε με λυγμούς.

«Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε από το Καραμανδάνειο, εγώ μάζευα τα πράγματα, όταν το παιδί άρχισε να έχει έναν πολύ έντονο βήχα» περιέγραψε και η δίκη διεκόπη λόγω προβλήματος του καταγραφικού.

Μετά τη διακοπή, η Ρούλα Πισπιριγκου θέλησε να διορθώσει αυτό που είπε σχετικά με το όνειρο της Τζωρτζίνας. «Σας είπα ότι το παιδί είπε πως είδε στον ύπνο του τη μαμά να φωνάζει στον μπαμπά, αλλά είπε το αντίθετο. "Εγώ" είπε, "είδα τον μπαμπά να φωνάζει στη μάμα", αλλά εκ παραδρομής είπα το ανάποδο, είναι τόσα πολλά».

Αλέξης Κούγιας: Με τον 21χρονο γιο του, Χρήστο Κούγια στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Νωρίτερα σήμερα Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε με τον 21χρονο γιο του Χρήστο Κούγια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου συνεχίζεται η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο γνωστός ποινικολόγος μαζί με τον γιο του έκαναν δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, με τον Χρήστο Κούγια να τονίζει ότι είναι μεγαλύτερο μάθημα για εκείνον να είναι με τον πατέρα του σε δίκες, παρά να πηγαίνει στη σχολή.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Είναι μεγάλη ημέρα για μένα, ίσως η μεγαλύτερη από την ημέρα που γεννήθηκαν τα παιδιά μου. Νιώθω πολύ τυχερός άνθρωπος. Απολαμβάνω αυτή τη στιγμή που θα καθίσω στα έδρανα με τον γιο μου, που δεν έχει τελειώσει τη νομική. Ευελπιστεί πολύ σύντομα να έχει την άδεια του δικηγόρου. Είναι μεγάλη μέρα για μένα και περιμένω και τη μέρα που θα έρθει η κόρη μου. Ειλικρινά σας το λέω, είναι από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου».

«Χαίρομαι που θα είμαι μαζί με τον μπαμπά και θα τον βλέπω πιο συχνά. Είναι τιμή μου. Όπως τον αντιμετωπίζουν όλοι, τον αντιμετωπίζω κι εγώ. Χαίρομαι. Έχω κι εγώ πολύ ενδιαφέρον για την υπόθεση. Τα παρακολουθώ όλα. Είναι μεγαλύτερο μάθημα για εμένα να έρχομαι εδώ, παρά να πηγαίνω στη σχολή», είπε ο Χρήστος Κούγιας.