ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Greek Mafia: Προθεσμία για Δευτέρα οι τρεις συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου - Ρουμπέτη

Greek Mafia: Προθεσμία για Δευτέρα οι τρεις συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου - Ρουμπέτη
EUROKINISSI

Greek Mafia: «Πλούσιο» ποινικό παρελθόν έχουν τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν για τις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη. 

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος των δυο συλληφθέντων για τρεις δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας μελών της Greek Mafia. Ο τρίτος βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δε φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες.

Ειδικότερα, σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου, ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αποδόθηκαν 9 κακουργηματικές κατηγορίες και 7 πλημμεληματικές κατηγορίες. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή μαι κατοχή εκρηκτικών.

Σημειώνεται, ότι οι δυο συλληφθέντες εμφανίζονται ως εκτελεστές συμβολαίων θανάτου της Greek Mafia, ενώ η αστυνομική έρευνα τους έχει ταυτοποιήσει ως τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό. Επιπλέον, τους αποδίδονται οι απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Και οι τρεις έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, έγινε ενημέρωση για το πώς αποδομήθηκε η εγκληματική οργάνωση από τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Ιωάννη Σκούρα και την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Κατά την ενημέρωση από τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Ιωάννη Σκούρα και την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σχετικά με τα αποτελέσματα των πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, καταλυτική ήταν η συνδρομή ειδικών ερευνητών της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι οποίοι μέσω των ειδικών μέσω που διαθέτουν κατάφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης να παρέχουν ασφαλή και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά ευρήματα τα οποία ανέδειξαν τον συσχετισμό μεταξύ των υποθέσεων και κατέδειξαν την ύπαρξη της εν λόγω οργάνωσης και τη δράση των μελών της. Η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, εκβιασμούς, κλοπές, πλαστογραφίες κα.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πιστόλια, ένα περίστροφο, πλήθος γεμιστήρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.