ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πήγα σε... χαρτού γιατί είχα κακές παρέες - Μου είπε ότι δεν είμαι δολοφόνος»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πήγα σε... χαρτού γιατί είχα κακές παρέες - Μου είπε ότι δεν είμαι δολοφόνος»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε για ποιο λόγο απευθύνθηκε σε χαρτορίχτρα, μετά τον θάνατο του παιδιού της.

Για κακές... παρέες που είχε, έκανε λόγο η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της, προκειμένου να δικαιλογήσει το γεγονός ότι πήγε σε χαρτορίχτρα έπειτα από τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε για ένα μήνυμα που είχε στείλει στον πρώην σύζυγό της. Αναλυτικά:

Σύνεδρος: Σε ένα μήνυμα λέτε στον Δασκαλάκη «η Χαρτού μου είπε δεν ότι είμαι δολοφόνος». Αφού το παιδί είχε πεθάνει γιατί πήγατε στη χαρτορίχτρα;

Πισπιρίγκου: Είχα πολύ κακές παρέες, ήταν στο σπίτι της νονάς της Τζωρτζίνας και μου είπε να δούμε από τι πέθανε το παιδί.

Σύνεδρος: Και πως σας είπε ότι δεν είστε δολοφόνος;

Πισπιρίγκου: Μόνη της το είπε, αφού αυτά έλεγαν στην τηλεόραση τότε.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ακούσει την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με την καταδίκη της ή όχι για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ήταν πολλές οι ημέρες της απολογίας. Αρχικά θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες στιγμές έντασης, είναι δύσκολη η θέση που βρίσκονται. Έρχομαι να εξηγήσω και να θυμηθώ περιστατικά πολύ δύσκολα, που με θα με στοιχειώνουν σε όλη μου τη ζωή», είπε κλείνοντας την απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Αναγνώστηκαν μηνύματα για τη συμπεριφορά μου. Μπορεί να έχω άσχημο χαρακτήρα, κάποιοι να με θεωρούν αχώνευτη. Είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω. Ζητούσα απεγνωσμένα το αίμα του παιδιού μου. Ελάτε στη θέση μου. Αν ήταν το δικό σας παιδί θα το ζητούσατε; Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου» ήταν τα τελευταία λόγια της κατηγορούμενης πριν ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

«Δεν με ενδιαφέρει να αθωωθώ. Με ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια για το παιδί. Η αιτία θανάτου του. Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι η Τζωρτζίνα θα φύγει όταν δικαιωθεί», ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη διάρκεια της απολογίας της που δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τη δεύτερη εκ των συνέδρων της έδρας.

Ξέσπασμα Κούγια και αιτήματα

Νωρίτερα, ένα άρθρο ισπανικής εφημερίδας υπέρ της αθωότητας της Ρούλας Πισπιρίγκου, μια νέα επιστολή της γενετίστριας Καρόλα Βιενουέζα αλλά και σειρά αιτημάτων υπέβαλλε ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας.

Η κατηγορούμενη αιτείται να γίνει αυτοψία στο Παίδων, αλλά να αναγνωστεί η επιστολή της γενετίστρια και να εξετάσει συμπληρωματικά η ίδια, καθώς ισχυρίζεται ότι έπειτα από γενετικό έλεγχο στον οποίο υπέβαλλε την Ρούλα Πισπιρίγκου διαπίστωσε ότι πάσχει από σύνδρομο που επηρεάζει την καρδιά.

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ εντονότατα. Μια προϋπόθεση είναι ότι απαγορεύεται σε δικαστή να ειρωνεύεται. Να αποδοκιμάζει να τρόπο που δεν δείχνει αντικειμενικότητα. Μου μεταφέρθηκε ότι η ειρωνία πήγε σύννεφο. Το να φτάσουμε στο σημείο να ερωτάται από την έδρα γιατί έκανε έρωτα με το σύζυγο της μετά το θάνατο του παιδιού! Τι σχέση είσαι αν πήρε συναινετικό διαζύγιο; Η σύνεδρος βλέπει εκπομπές όλη μέρα; Το δικαστήριο κάνει ιερά εξέταση. Είναι πρωτοφανής και θα μείνει στην ιστορία» ανέφερε ο κ. Κούγιας με την πρόεδρο να απορρίπτει το αίτημα για συμπληρωματική εξέταση της γενετίστριας, σημειώνοντας ότι το έγγραφο θεωρείται αναγνωστέο.

Η εισαγγελέας της έδρας προχώρησε στην πρόταση της επί όλων των αιτημάτων που δεν είχαν απαντηθεί μέχρι σήμερα, ζητώντας την απόρριψη του αιτήματος αυτοψίας στο νοσοκομείο Παίδων.

Αναφερόμενη στο αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί: «Στο χρόνο που υποβλήθηκε το αίτημα δεν μπορούσα να τοποθετηθώ. Να πω στη μέση της διαδικασίας σκοπεύουμε να καταδικάζουμε ή να μη καταδικάσουμε και πάρτε την κατηγορούμενη στο ψυχιατρείο; Έχει έρθει η κατηγορούμενη και μας λέει είμαι καλά, δεν έχω πειράξει το παιδί μου, δεν πάσχω από κάτι, είμαι εδώ για τη δικαίωση του παιδιού μου. Θα πω να εξεταστεί; Το Μινχαουζεν είναι διαταραχή συμπεριφοράς. Απάντησε με νηφαλιότητα, είπε τα γεγονότα με χρονική αλληλουχία, δεν έδωσε την εντύπωση μιας γυναίκας που πάσχει και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται εδώ μέσα». Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε το αίτημα.