ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάτι - Ευάγγελος Μπουρνούς: «Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα»

Μάτι - Ευάγγελος Μπουρνούς: «Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα»
EUROKINISSI

Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς μίλησε τόσο με την ιδιότητα του συγγενή θύματος όσο και του κατηγορουμένου. 

Με την διπλή ιδιότητα του συγγενή θύματος αλλά και του κατηγορουμένου ξεκίνησε εμφανώς φορτισμένος την απολογία του ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

«Βγήκε η σύζυγος με εγκαύματα και τα παιδιά μου και οι γονείς της με αναπνευστικά προβλήματα. Όλοι μας χάσαμε φίλους και συγγενείς και αυτές οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στη ψυχή μας» είπε ο κατηγορούμενος εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά οδύνη του για όσα συνέβησαν.

«Μαθαίνω επτά παρά εικοσιπέντε ότι είχε καεί το Μάτι. Δεν έχω μιλήσει με την οικογένεια μου. Δεν ήταν προτεραιότητα η οικογένεια μου εκείνη την ώρα.

Εμφανίστηκε ένα όγκος οχημάτων. Η κατάσταση ήταν δραματική, η κόλαση του Δάντη.Η άσφαλτος έκαιγε δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από θέρμανση. Δοκιμάζουμε να κατέβουμε το δρόμο της κυανής ακτής δεν μπορούμε, δοκιμάζουμε άλλη διαδρομή δεν μπορούμε. Δύσκολες εικόνες δεν περιγράφονται. Δεν υπάρχει όχημα εκτός από το δικό μας μέσα στο Μάτι» περιέγραψε ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στις δύσκολες ώρες εκείνου του απογεύματος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι από τις 8 το βράδυ είχε αναφερθεί σε νεκρούς, ενώ έκανε λόγο για «εγκληματική καθυστέρηση του λιμενικού». Όπως ανέφερε, «Είδα ένα νεκρό και ένα πυροσβεστικό όχημα. Είναι οκτώ η ώρα. Και λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Με ρωτάνε λες και είπα ότι ήρθαν εξωγήινοι. Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι έντεκα η ώρα δεν ξέρουν εάν υπάρχουν νεκροί που είναι αρμόδιοι».

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από την πρώην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για το αν χρειάζονται κάποια βοήθεια και συμπλήρωσε ότι «μέχρι τις 11 είχαν έρθει 3.000 εθελοντές. Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα. Είπαν πως το λιμενικό ενημερώθηκε στις 7:00 η ώρα. Στο δικαστήριο σας αποδείχθηκε ότι από 6:30 η ώρα επιχειρούσε εθελοντής με άνθρωπο λιμενικού. Δυστυχώς σε αυτή τη διαδικασία πολλοί έχουν προσπαθήσει να παραχαράξουν την πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στην περιπέτεια της δίκης του οικογένειας, περιέγραψε πως «στις 11 με παίρνει η σύζυγος μου και μου λέει υπάρχει μία βάρκα, να μπούμε; Λέω να μπείτε, έρχονται με ερασιτέχνη ψαρά, δεν μπορεί να πιάσει γραμμή με λιμεναρχείο και μιλάει με εμένα για να τον καθοδηγήσω πως να μπει στο λιμάνι. Ήταν κατάσταση σοκ».

Κατηγορούμενος: Εγώ περπατούσα ανάμεσα στον κόσμο τότε και τώρα και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα τους έχουμε προσφέρει. Εξάλλου ήμουν ο μόνο αυτοδιοικητικός που επανεξελέγει.

Ακροατήριο: Ξαναβγήκε γιατί έταζε τα λεφτά που ήταν για εμάς. (σ.σ. ερανικούς λογαριασμούς)