ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης ζήτησε η εισαγγελέας - Αθώος για το βιασμό της ο Μίχος

Σεπόλια: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης ζήτησε η εισαγγελέας - Αθώος για το βιασμό της ο Μίχος

Σεπόλια: Η εισαγγελέας ζήτησε με την πρότασή της την ενοχή της μητέρας της 12χρονης για διακεκριμένη μαστροπεία καθώς και για ακόμη μία κατηγορία

Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης όπως κατηγορείται, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε με την πρότασή της την ενοχή της μητέρας της 12χρονης για διακεκριμένη μαστροπεία καθώς και για ακόμη μία κατηγορία.

Πάντως, νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε ο Ηλίας Μίχος να κηρυχθεί ένοχος για
διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Όμως, η εισαγγελέας ζήτησε ο Ηλίας Μίχος να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση εσόδων από πορνεία.

«Προκλητική η πρόταση που έκανε η εισαγγελέας. Είπε στην αγόρευσή της ότι η 12χρονη λέει την αλήθεια, αλλά αυτή την αλήθεια δεν την αποτύπωσε στην πρότασή της. Παρέλειψε να αναφερθεί και σε ψυχολόγους που ήρθαν ως μάρτυρες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

«Κόλαφος» η εισαγγελέας και για τον «Μιχάλη»

Η εισαγγελέας, στην πρότασή της για τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο, δηλαδή τον επονομαζόμενο «Μιχάλη», ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου των 15 ετών, προκειμένου να βγάλει χρήματα και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Αντίθετα για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.