ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάτι: Πολυεγκαυματίας ζητεί την άσκηση δίωξης σε βάρος του Νίκου Τόσκα - Γιατί τον κατηγορεί

Μάτι: Πολυεγκαυματίας ζητεί την άσκηση δίωξης σε βάρος του Νίκου Τόσκα - Γιατί τον κατηγορεί

Το δικαστήριο κατηγορεί τον Νίκο Τόσκα για ψεύδη κατάθεση στη δίκη.

Αίτημα για αποστολή των πρακτικών στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα υπέβαλλε στο δικαστήριο μέσω του συνηγόρου, πολυεγκαυματίας θύμα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι Αττικής.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ενώπιον του ΣΤ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ο κ. Παναγιώτης Μπαλακτάρης, συνήγορος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας της πολυεγκαυματία κας Ιωάννας Γατοπούλου, υπέβαλε αίτημα ενώπιον του Δικαστηρίου ώστε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης κατ’ άρθρο 39 ΚΠΔ και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς -σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται- εψεύσθη σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Δικαστηρίου.

Κατά τον κ. Μπαλακτάρη, που υπέβαλλε το σχετικό αίτημα, «ο κ. Τόσκας αρνήθηκε ότι έδινε ο ίδιος εντολές σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και οι κατηγορούμενοι είπαν το αντίθετο και δεύτερον ο κ. Τόσκας κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για την εκτροπή του ελικοπτέρου FLOGA 1 από το Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση τη MOTOR OIL, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις και τις απολογίες προέκυψε ότι το γνώριζε».