ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός του λεωφορείου που καταγγέλθηκε για απόπειρα βιασμού

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός του λεωφορείου που καταγγέλθηκε για απόπειρα βιασμού

Ο 52χρονος οδηγός συνελήφθη το περασμένο Σάββατο μετά από καταγγελία επιβάτιδας για απόπειρα βιασμού

Ελεύθερος με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, αφέθηκε ο 52χρονος οδηγός λεωφορείου που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο μετά από καταγγελία γυναίκας για απόπειρα βιασμού.

Ο 52χρονος κατηγορούμενος, που απολογήθηκε ενώπιον της 17ης Τακτικής Ανακρίτριας, φέρεται να αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται διαψεύδοντας όσα κατήγγειλε σε βάρος του η 53χρονη.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην ΕΛΑΣ η 53χρονη, ο οδηγός μόλις το λεωφορείο έφτασε στο τέρμα της διαδρομής του, στα Άνω Λιόσια, δεν άνοιξε τις πόρτες και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Η καταγγέλλουσα ισχυρίζεται πως η πράξη δεν ολοκληρώθηκε, γιατί άρχισε να φωνάζει.

Τι υποστηρίζει ο οδηγός

Ο δικηγόρος του οδηγού μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως ο εντολέας του κατά την απολογία τους στον ανακριτή, «περιέγραψε με λεπτομέρεια και σαφήνεια το περιστατικό όπως το βίωσε αυτός, από τη στιγμή που η κυριά μπήκε στο λεωφορείο, μέχρι τη στιγμή που κατήλθε από αυτό. Περιέγραψε μια σκηνή εντελώς διαφορετική από αυτή που περιγράφει η γυναίκα. Λέει ότι η κυρία επιβιβάστηκε σε λάθος λεωφορείο. Ο ίδιος της συνέστησε για να μην ταλαιπωρηθεί να φτάσει ως το τέρμα. Να μείνει μαζί του στο λεωφορείο και κατέβει ξανά μαζί του σε μια στάση πιο κάτω για να πάρει τη σωστή γραμμή. Όταν έφτασαν στο τέρμα, αυτή πλησίασε στη θέση του οδηγού. Ο ίδιος αναγκάστηκε να την απωθήσει ελαφρά. Αυτή τη συνέχεια έμεινε μέσα στο λεωφορείο και αποβιβάστηκε μετά από δύο – τρεις στάσεις».

Η ανακοίνωση του ΟΣΥ

«Η υπόθεση δεν βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. αλλά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που διεξάγει προκαταρκτική εξέταση, για την οποία η Εταιρεία δεν έχει και δεν μπορεί νομίμως να λάβει γνώση -όπως ενημερώθηκε αρμοδίως- ούτε για το περιεχόμενο της καταγγελίας, ούτε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Συνεπώς, δεν μπορεί να παρέμβει καθ' οιοδήποτε τρόπο. Ωστόσο, η διοίκηση της Εταιρείας έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού καλώντας τον σε εξηγήσεις.»