ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κιλκίς: Δίκη για πρώην δήμαρχο για οικονομικό σκάνδαλο με παιδικούς σταθμούς

Κιλκίς: Δίκη για πρώην δήμαρχο για οικονομικό σκάνδαλο με παιδικούς σταθμούς

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται πρώην δήμαρχος του Κιλκίς, με την κατηγορία της «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης.

Εκτός του δημάρχου παραπέμπονται σε δίκη άλλα πέντε άτομα, ανάμεσα τους και ο πρώην ταμίας του δήμου Κιλκίς καθώς και άλλα στελέχη της αρμόδιας για τους σταθμούς της δημοτικής επιχείρησης.

Το ύψος του οικονομικού σκανδάλου, που, σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, αφορά το χρονικό διάστημα 2006 έως 2010, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο επί οκτώ έτη δήμαρχος Κιλκίς Δ.Τ. (1998-2006), αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας σε υπεξαίρεση.

Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου κάνει αναφορά σε οικονομικές ατασθαλίες και σωρεία περιπτώσεων κακοδιαχείρισης. Μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνεται και η διευθύντρια -κατά το παραπάνω διάστημα- των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, η οποία φέρεται ότι εισέπραττε απευθείας από τους γονείς -κι όχι με καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό- χρήματα που προορίζονταν για την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές των δημοτικών υπαλλήλων των σταθμών.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο δυστύχημα με μια νεκρή και τρεις τραυματίες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Ζερβονικολάκης