ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ορθή η αθωωτική απόφαση για τον επιχειρηματία στην υπόθεση της Μανωλάδας

Ορθή η αθωωτική απόφαση για τον επιχειρηματία στην υπόθεση της Μανωλάδας

Ορθή κρίθηκε η απόφαση με την οποία αθωώθηκαν για το αδίκημα της «εμπορίας ανθρώπων» τόσο ο επιχειρηματίας όσο και ο επιστάτης της επιχείρησης στη Νέα Μανωλάδα, όπου τον Απρίλιο του 2013 δέχθηκαν πυρά 28 μετανάστες επειδή ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Παρασκευαίδης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, καθώς έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Επιπλέον κατά την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού υπήρξε ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών.

Κατόπιν αυτών, οι αθωωθέντες δεν θα παραπεμφθούν σε νέα δίκη. Αντίθετα δυο άλλοι κατηγορούμενοι οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 14 και 7 χρόνων θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο, λόγω της αναίρεσης που έχουν ασκήσει. Πάντως, στο μεσοδιάστημα αναίρεση άσκησαν και οι εμπλεκόμενοι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι η ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση της Μανωλάδας είχε προκαλέσει την οξεία αντίδραση κυρίως αντιρατσιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη η οποία είχε ζητήσει από το ΜΟΔ Πατρών μόλις καθαρογράφει η απόφαση να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφο της, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της απόφασης που αφορά στο αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Σχετικές ειδήσεις