Καταδικάστηκαν δύο άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα μεταφοράς κοκαΐνης

Καταδικάστηκαν δύο άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα μεταφοράς κοκαΐνης

Ένας πρώην διευθυντής τραπεζικού καταστήματος της Φλώρινας και ένας πρώην υπάλληλος του τελωνείου Νίκης κάθισαν την Πέμπτη στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι  για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης.

Ο πρώην διευθυντής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 ετών ενώ ο πρώην τελωνειακός υπάλληλος καταδικάστηκε σε 12,5 χρόνια φυλάκισης.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση και σε δεύτερο βαθμό, αλλά σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι ποινές τους μειώθηκαν. Πρωτοδίκως είχε επιβληθεί κάθειρξη 18 ετών στον 45χρονο άλλοτε διευθυντή τράπεζας και κάθειρξη 20,5 ετών στον 53χρονο πρώην τελωνειακό. Πίσω από το φορτίο κρυβόταν πολυμελές κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών από τη Σερβία και τα Σκόπια, που ετοιμαζόταν να διοχετεύσει την κοκαΐνη στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Εκτός από τους δύο Έλληνες συνελήφθησαν άλλα εννέα μέλη του κυκλώματος στη Σερβία και τα Σκόπια. Τους δύο Έλληνες, που κατηγορούνταν ως συνεργάτες του κυκλώματος επί ελληνικού εδάφους, «έκαψαν» οι τηλεφωνικές συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνομιλιών. Η ναρκωτική ουσία είχε φτάσει το καλοκαίρι του 2011 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατασχέθηκε, κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με γεωργικά μηχανήματα.

Το κοντέινερ εντοπίστηκε και παρακολουθούνταν από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA).