ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινική δίωξη για την έκρηξη στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη

Ποινική δίωξη για την έκρηξη στο γραφείο του Χρυσοχοΐδη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την τοποθέτηση πριν από τέσσερα χρόνια (17-02-2010) εκρηκτικού μηχανισμού στο πολιτικό γραφείο του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ΜιχάληΧρυσοχοΐδη, άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη.

Η δίωξη στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και συγκεκριμένα κατά αγνώστων μελών της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση» η οποία ανέλαβε την ευθύνη της συγκεκριμένης ενέργειας.

Η δίωξη ασκήθηκε τόσα χρόνια μετά καθώς η σχετική υπόθεση βρισκόταν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

1. Τρομοκρατικές πράξεις, υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό και να βλάψουν σοβαρά τις συνταγματικές και πολιτικές δομές της χώρας, από κοινού τελεσθείσες.

2. Κατασκευή, κατοχή και μεταφορά, από κοινού, εκρηκτικού μηχανισμού, με σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για τον άνθρωπο.

3. Απόπειρα έκρηξης με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, από την οποία μπορούσε να προκληθεί κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για ανθρώπους από κοινού τελεσθείσα.

Σχετικές ειδήσεις