ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελέας ερευνά καταθέσεις 300.000 ευρώ και άνω…

Εισαγγελέας ερευνά καταθέσεις 300.000 ευρώ και άνω…

Στο… μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα μπαίνουν όλες οι καταθέσεις φυσικών προσώπων άνω των 300.000 ευρώ της περιόδου 2000-2012.

Πρόκειται για καταθέτες τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στα 65 cds που παρέδωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων στο ΣΔΟΕ.

Για τον άμεσο και ενδελεχή έλεγχο των συγκεκριμένων καταθετών ήδη 16 ελεγκτές από την εφορία μεγάλου πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) ενισχύουν από σήμερα τους «ράμπο» του ΣΔΟΕ, μετά από σχετικό αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Οι ελεγκτές θα συγκρίνουν τις καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα και όπου προκύπτουν διαφορές θα καλείται άμεσα ο ελεγχόμενος για παροχή εξηγήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στον ελεγχόμενο καταθέτη θα πέφτει το βάρος της απόδειξης, ενώ σε περίπτωση που δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του θα εκδίδεται φύλλο ελέγχου.

Όπως τόνιζαν αρμόδιες πηγές από την εν λόγω έρευνα εκτιμάται ότι θα προκύψουν σημαντικά ευρήματα αλλά και έσοδα για το δημόσιο ταμείο αφού την επίμαχη χρονική περίοδο η φοροδιαφυγή ήταν σε υψηλά επίπεδα.

Σχετικές ειδήσεις