ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρέμβαση στο έργο οικονομικού εισαγγελέα για λίστα Λαγκάρντ

Παρέμβαση στο έργο οικονομικού εισαγγελέα για λίστα Λαγκάρντ

Σε καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του προχώρησε ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Σπύρος Μουζακίτης, δεκαπέντε μήνες μετά την παραίτησή του.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Μουζακίτης υποστηρίζει πως η ρύθμιση, τον Ιανουάριο του 2013, του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και το συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη: «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε». Και αυτό όπως σημειώνει, ενώ ήταν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα, προσθέτει ότι οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς, όταν - μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι - θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη, υπογραμμίζοντας πως «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μουζακίτης αναφέρει ότι το σχέδιο νόμου που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε την κατάργησή τους λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει, ενώ σημείωσε ότι συνεπεία αυτών δεν τους παρασχέθηκε υλική και οργανωτική βοήθεια.

Όσο για το τι... ενόχλησε περισσότερο; «H δικογραφία με τα δάνεια των κομμάτων καθώς είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες», καταλήγει χαρακτηριστικά...

Σχετικές ειδήσεις