ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει ο Χαράλαμπος Καφύρας

Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει ο Χαράλαμπος Καφύρας

Ο πρώην νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Πάτρας, για τις φωτιές στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2007, ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε ο Χαράλαμπος Καφύρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με σεβασμό στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ακόμα πιο πολύ με σεβασμό στις ψυχές που χάθηκαν και τους ανθρώπους τους, επιμένω ότι είμαι αθώος και αυτή μου η αθωότητα θα αποδειχτεί στον Άρειο Πάγο, όπου και θα προσφύγω παλεύοντας για την αποκάλυψη της αλήθειας, που θα είναι και η δικαίωσή μου».

Επίσης, ο Χαράλαμπος Καφύρας ανέφερε ότι «η σημερινή δικαστική απόφαση θέτει για μια ακόμη φορά, το ζήτημα της ουσιαστικής εξουσίας που ακούν οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης της χώρας μας και αντίστοιχα της ουσιαστικής ευθύνης που τους αναλογεί».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος συγγενών των θυμάτων Αντώνης Φούσας, σε δηλώσεις που έκανε, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη ηθική δικαίωση, τόσο για τους νεκρούς όσο και για τους συγγενείς τους». Ακόμη συμπλήρωσε ότι «η απόφαση αυτή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς εκείνους οι οποίοι ασκούν ένα λειτούργημα, ώστε να σέβονται τους νόμους και κυρίως τις ζωές των ανθρώπων σε κρίσιμες στιγμές, όπως ακριβώς ήταν οι φωτιές του Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων