ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τσιγκρής: Φυλακές σωφρονισμού, όχι τιμωρίας

Τσιγκρής: Φυλακές σωφρονισμού, όχι τιμωρίας

Με τους Διευθυντές του συνόλου των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας συναντήθηκε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Άγγελος Τσιγκρής.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ενημερώθηκε διεξοδικά και κατάγραψε προσεκτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαχρονικά οι Ελληνικές φυλακές και μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων.

Μετά την πολύωρη σύσκεψη με τους Διευθυντές των Φυλακών, ο κ. Τσιγκρής δήλωσε : «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όλων των τροφίμων στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας και για τη σταδιακή αλλαγή της σωφρονιστικής μας φιλοσοφίας, που πρέπει να βασίζεται στην προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του ανθρωπισμού. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να γίνουν οι φυλακές της χώρας κέντρα πραγματικού σωφρονισμού και όχι τιμωρίας».

Σχετικές ειδήσεις