ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρόταση αποφυλάκισης της Αρετής αλλά όχι της Βίκυς

Πρόταση αποφυλάκισης της Αρετής αλλά όχι της Βίκυς

Την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, αλλά τη συνέχιση της κράτησης της Βίκυς Σταμάτη εισηγούνται οι εισαγγελείς του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με την πρότασή τους στο δικαστήριο, η κόρη του άλλοτε ισχυρού υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ακίνητα , ενώ το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει έχει ανάγκη τη μητέρα του. Τα τρία παιδιά της ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Αντίθετα για τη Βίκυ Σταμάτη οι εισαγγελείς προτείνουν να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της κρίνοντας ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται και στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες. Ως προς το ανήλικο παιδί της οι εισαγγελείς θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη. Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να αποφασίσει επί των σχετικών αιτημάτων των δύο γυναικών.

Σχετικές ειδήσεις