ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νίκος Ρωμανός: Και τώρα τι;

Νίκος Ρωμανός: Και τώρα τι;

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση από τους συνεχιζόμενους λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση του νεαρού απεργού πείνας.

Από χθες (2/1/2014) το βράδυ κι ενώ σημειώνονταν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μετά την μεγαλειώδη πορεία για τον Νίκο Ρωμανό, κυκλοφορούσε στα social media μια περίεργη διαρροή που ανέφερε ότι το αίτημα του θα απορριφθεί για μία ακόμη φορά από το δικαστικό συμβούλιο. Εν τέλει, πριν από λίγη ώρα κι ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εκλιπαρούσαν για μία διαφορετική εξέλιξη, το αίτημα του νεαρού κρατούμενου ο οποίος επί 24 ημέρες απέχει από το φαγητό και η υγεία του βρίσκεται σε ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση, απορρίφθηκε.

Της Γεωργίας Λινάρδου

Είχε προηγηθεί μία ακόμη απόρριψη του αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα την περασμένη Δευτέρα. Παρά τις εκτεταμένες αντιδράσεις και τις εκκλήσεις το Δικαστικό Συμβούλιο εμμένει στην απόρριψη.

Ο εισαγγελέας ήταν αρνητικός στη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στον Ν. Ρωμανό με το σκεπτικό ότι είναι υπόδικος για σωρεία υποθέσεων. Να επισημάνουμε εδώ, πάντως, ότι ο νόμος για τις άδειες επαφίεται στην ευχέρεια των δικαστών για το αν τον εφαρμόζουν ή όχι, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε κρατούμενου.

Τι θα γίνει τώρα;

Δύσκολος γρίφος παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετά το διάβημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να «αμβλύνει» τις εντυπώσεις προτείνοντας φοίτηση εξ αποστάσεως όχι μόνον για τον Ν.Ρωμανό, αλλά και για τον Η.Κωστάρη. Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε ότι το θέμα το χειρίζεται πια το Δικαστικό Συμβούλιο.
Απορίας άξιον, όμως, είναι το γεγονός ότι πριν αποφανθεί το Συμβούλιο και συγκεκριμένα χθες το βράδυ κυκλοφορούσε ευρέως η πληροφορία της απόρριψης του αιτήματος.

Προφητική κατά μία έννοια ήταν και η χθεσινή δήλωση του πατέρα του Ν. Ρωμανού κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο «Εμπρός»: «Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για ότι συμβεί στο παιδί μου... Το παιδί μου έλεγε ότι η εξουσία τιμωρεί και δεν το πίστευα τότε. Δεν ήξερα. Τώρα ξέρω τη δήλωση του».

Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό για το επίσημο ελληνικό κράτος το οποίο προβαίνει σε λάθος χειρισμούς. Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός αφού η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρη την επικράτεια

Σχετικές ειδήσεις