ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σάλος με ανάρτηση του πρόεδρου του ΣτΕ για τον Χαρδούβελη

Σάλος με ανάρτηση του πρόεδρου του ΣτΕ για τον Χαρδούβελη

Σε πρωτοφανή ενέργεια για ανώτατο δικαστή προχώρησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήρης Ρίζος αναρτώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ολόκληρο το κείμενο των 47 σελίδων με τις απαντήσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη προς την τρόικα γραμμένο στα Αγγλικά.

Προφανώς με την κίνηση αυτή ο κ. Ρίζος θέλησε να καταδείξει πως το mail (το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο) δεν περιλαμβάνει τις οικονομικές απαιτήσεις των δικαστών και την πρόθεση της κυβέρνησης για συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαίωσαν.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ο κ. Ρίζος αναφέρει: «Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».

Η εν λόγω ενέργεια πάντως προκάλεσε σάλο στους δικαστικούς κύκλους.

Από τη μια κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ρίζο, τόνιζαν ότι η ενέργεια αυτή του προέδρου του ΣτΕ, αποσκοπεί καθαρά στην ενημέρωση των συναδέλφων του, εν όψει των ζητημάτων που εκκρεμούν στο δικαστήριο, αλλά και αυτών που λέγεται ότι θα έρθουν προς επίλυση. Από την άλλη πλευρά αρκετοί δικαστές χαρακτήριζαν την ενέργεια του κ. Ρίζου ως ευθεία παρέμβαση του στα πολιτικά δρώμενα.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης) για να ελέγξει εάν μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών που είχε δώσει συμμορφώθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.

Σχετικές ειδήσεις