ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Ελεύθερη η 22χρονη που συνελήφθη στα επεισόδια

Ηράκλειο: Ελεύθερη η 22χρονη που συνελήφθη στα επεισόδια

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερη η 22χρονη φοιτήτρια που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου, 6 Δεκεμβρίου, στην πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φοιτήτρια αρνήθηκε τη συμμετοχή της στα επεισόδια. Συγκεκριμένα, για την αντιασφυξιογόνο μάσκα που είχε μαζί της ισχυρίστηκε ότι την έφερε, επειδή σε αυτές τις πορείες, συχνά, η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων. Για τη βαριοπούλα που βρέθηκε στο σακίδιό της, υποστήριξε ότι δεν ήταν δική της αλλά κάποιοι την έβαλαν σε αυτό.

Η ανακρίτρια την άφησε ελεύθερη και της επέβαλε περιοριστικούς όρους, να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, να καταβάλει εγγύηση 5.000 ευρώ, ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Χθες, Κυριακή 07/12 ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον της ποινικές διώξεις για φθορά ξένης περιουσίας και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Έξω από τα δικαστήρια, στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, είχε συγκεντρωθεί ομάδα ατόμων, με πανό, φωνάζοντας συνθήματα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη της φοιτήτριας.

Σχετικές ειδήσεις