ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επιπλέον 49 χρόνια «φόρτωσε» το δικαστήριο τον Παν. Βλαστό

Επιπλέον 49 χρόνια «φόρτωσε» το δικαστήριο τον Παν. Βλαστό

Για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο το Φεβρουάριο του 2013 δικάστηκε ο Παναγιώτης Βλαστός με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας να του «φορτώνει» 49 χρόνια επιπλέον κάθειρξης.

Οι δύο συνεργοί του Βλαστού κρίθηκαν ένοχοι για οκτώ αδικήματα ορισμένων των οποίων κατά συρροή. Συνολικά καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 32 και 20 χρόνων αντίστοιχα. Για όλες τις κατηγορίες των δύο συνεργών, κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός ο Παναγ. Βλαστός.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν ακόμη δύο άτομα (άνδρας και γυναίκα) με ποινές φυλάκισης 8 μηνών και ενός έτους αντίστοιχα, για απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου. Η γυναίκα φέρεται να συμμετείχε στην ενοικίαση του ελικοπτέρου ενώ ο άντρας διευκόλυνε τον κρατούμενο (Βλαστό) να αποδράσει κρατώντας την ανεμόσκαλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης και μετήχθη σε αυτό μόνο την ημέρα της απολογίας του.

Η υπόθεση της προσπάθειας απόδρασης με ελικόπτερο, από τις φυλακές Τρικάλων, του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, άρχισε να εκδικάζεται στις 12 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, γύρω στις 10.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της απόδρασης ξεκίνησε μάχη μεταξύ των φρουρών της φυλακής και των συνεργών του Βλαστού με πυροβολισμούς η οποία διήρκησε περίπου 10 λεπτά. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε αναγκαστικά, σε εξωτερικό χώρο των φυλακών και οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Από την απόπειρα απόδρασης, τη στιγμή που προσπαθούσε να ανέβει στην ανεμόσκαλα, είχε τραυματιστεί και ο Παν. Βλαστός.

Σχετικές ειδήσεις