ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών για την υπόθεση Καρατζαφέρη

Συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών για την υπόθεση Καρατζαφέρη

Τον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, ο οποίος θα χειριστεί την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη, ορίζει αύριο, Πέμπτη (08/01/2015) η Ολομέλεια των Εφετών.

Η Ολομέλεια συγκαλείται για το λόγο αυτό, ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, σε βαθμό κακουργήματος και για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κ. Καρατζαφέρης, όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα, έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ το 2007 και το 2008, μέσω της off shore «Catalina LTD» που διατηρούσε, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο, ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της «Homeric TCI».

Παράλληλα, ο ανακριτής για θέματα διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλής, καλεί από τις 12 Ιανουαρίου σε απολογία τους εμπλεκόμενους στην προμήθεια των ελικοπτέρων.

Πρόκειται για τρεις πρώην αξιωματικούς και τους επιχειρηματίες Α. Τσάτσο και Σ. Κομνόπουλο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης:

Καρατζαφέρης: Εάν αποδειχθεί ότι πήρα μίζες θα κρεμαστώ στο Σύνταγμα

Καρατζαφέρης: «Ανοίγονται ορίζοντες»

Μεϊμαράκης: Ο Καρατζαφέρης με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση

Σχετικές ειδήσεις