ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εκλογές: Εκμετάλλευση του κυκλώματος εκβιαστών από τον Αθανασίου

Εκλογές: Εκμετάλλευση του κυκλώματος εκβιαστών από τον Αθανασίου

Αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, αποτελεί η επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής, για την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε μέσα από τις φυλακές.

Ο κ. Αθανασίου, με γραπτή του δήλωση, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ', ενώ κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δική του στάση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αθανασίου:

«Η εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε μέσα από τις φυλακές και συνδεόταν με υποθέσεις τρομοκρατίας είναι μια ακόμα απόδειξη, ότι σήμερα η οργανωμένη Πολιτεία έχει δημιουργήσει ισχυρούς μηχανισμούς για την τήρηση της νομιμότητας.

Οργανώσαμε ένα Κράτος με δομές που στηρίζουν την ασφάλεια του Πολίτη και τη λειτουργία των θεσμών και των δομών της Κοινωνίας, όχι πια με το μοντέλο της διαφθοράς και της βίας αλλά με αυτό της ασφάλειας και της ισότητας απέναντι στο νόμο.

Ένας τέτοιος θεσμός είναι και οι Φυλακές Τύπου Γ’ (υψίστης ασφαλείας), στις οποίες ήδη κρατούνται οι επικίνδυνοι κακοποιοί και οι τρομοκράτες υπό συνθήκες απόλυτης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αποφυγής οποιασδήποτε πιθανότητας δραπέτευσής τους. Ταυτόχρονα οι δομές και οι παρεμβάσεις που κάναμε μέσα στη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης έχουν σπάσει το απόστημα της δράσης παράνομων κυκλωμάτων και της εκκόλαψης νέων εγκληματικών δράσεων που σχεδιάζονταν μέσα από τις φυλακές.

Η Κοινωνία μας δεν ξεχνά ότι το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες πριν, υπενθύμιζε τη δέσμευση του κόμματος να καταργήσει τις φυλακές Τύπου Γ’ και παλαιότερα στελέχη του συνέδραμαν, ως μάρτυρες υπερασπίσεως, κατηγορούμενους σε υποθέσεις τρομοκρατικής βίας.

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ σταθμίζουν ως υποδεέστερη την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Σε αυτούς θα εμπιστευθούμε την ασφάλεια των οικογενειών μας;»

Σχετικές ειδήσεις