ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Της άρπαξαν το παιδί και το έδωσαν παράνομα για υιοθεσία

Της άρπαξαν το παιδί και το έδωσαν παράνομα για υιοθεσία

Μια απίστευτη ιστορία απασχόλησε την Τρίτη (3/2/2015) το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Θράκης.

Πρόκειται για μια υπόθεση παράνομης υιοθεσίας που αποκαλύφθηκε το 2008, με πρωταγωνιστές μια παράνομη μετανάστρια από τα Σκόπια (φυσική μητέρα του παιδιού) και ένα ζευγάρι μουσουλμάνων από την Κομοτηνή. Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά του ζεύγους με την κατηγορία ότι άρπαξε το παιδί και το έδωσε παράνομα για υιοθεσία. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 10 μηνών στους κατηγορούμενους, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της υπόθεσης με τους ίδιους να απέχουν.

Σύμφωνα με το xronos.gr, το ζευγάρι κατηγορήθηκε πως εκμεταλλεύτηκε τη γυναίκα, η οποία ήρθε στην Ελλάδα έγκυος. Το ζευγάρι την έπεισε πως θα τη βοηθήσει αλλά τελικά είχαν σκοπό να της αρπάξουν το παιδί. Οι δύο τους, βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της μεσολάβησης σε υιοθεσία κατ' επάγγελμα.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης, η αλλοδαπή νεαρή γυναίκα είχε περάσει τα σύνορα της χώρας παράνομα, οπότε και βρέθηκε στην Κομοτηνή να εργάζεται σε μπαρ. Όταν από το μπαρ της είχαν ζητηθεί τα χαρτιά της εκείνη το καθυστερούσε συνεχώς προβάλλοντας δικαιολογίες. Τότε γνώρισε τον κατηγορούμενο από το ζεύγος, με τον οποίο μάλιστα σύναψε ερωτική σχέση. Ο τελευταίος όταν έμαθε πως η ίδια ήταν έγκυος της πρότεινε να τη φιλοξενήσει στο σπίτι του για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού παρά το γεγονός ότι στο νοσοκομείο είχε εμφανιστεί με αυτή την ιδιότητα.

Όταν η νεαρή γυναίκα από τα Σκόπια έφερε στον κόσμο το παιδί της στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής αυτό δηλώθηκε ως παιδί του ζευγαριού, το οποίο στη συνέχεια έδωσε το νεογνό για υιοθεσία σε ένα ζευγάρι από την Ημαθία, έναντι 5.000 ευρώ.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για μεσολάβηση σε υιοθεσία κατ’ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας από κοινού, για διατάραξη της οικογενειακής τάξης από κοινού και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και 10 μηνών εξαγοράσιμη, όπως και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ενώ το παιδί εντοπίστηκε και επεστράφη στη φυσική του μητέρα.

Σχετικές ειδήσεις