ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σέρρες: Στο εισαγγελέα 33 άτομα για «τρύπα» εκατομμυρίων σε δημοτική επιχείρηση

Σέρρες: Στο εισαγγελέα 33 άτομα για «τρύπα» εκατομμυρίων σε δημοτική επιχείρηση

Στις δικαστικές Αρχές των Σερρών οδηγούνται τις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι των προηγούμενων διοικήσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ) καθώς εμφανίζεται στα ταμεία της, «τρύπα» πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Στον εισαγγελέα θα βρεθούν από τις 25 Φεβρουαρίου μέλη διοικήσεων της δημοτικής επιχείρησης, από το 1994 έως το 2012, που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δεν προέβαιναν, για 18 χρόνια, στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εισπραχθούν ανεξόφλητα τιμολόγια νερού από την περιοχή του Αγίου Ραφαήλ Σερρών, όπου διαμένουν Ρομά

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία Σερραίου πολίτη και υπαλλήλου της ΔΕΥΑΣ.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών Θόδωρος Αραμπατζής, στην εν λόγω περιοχή τα υδρόμετρα είχαν σκεπαστεί με τσιμέντο, ενώ το 2010 η νέα, τότε, διοίκηση της ΔΕΥΑΣ προέβη στην τοποθέτηση νέων υδρόμετρων και στην ταυτοποίηση των καταναλωτών.

«Καταθέσαμε τις οφειλές τους στην Εφορία προκειμένου να εισπραχθούν» ανέφερε ο κ. Αραμπατζης, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν γινόταν διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή απάντησε ότι «κανείς δεν τολμούσε να πάει στην εν λόγω γειτονιά».

Η βασική κατηγορία που ερευνάται από τις δικαστικές αρχές είναι αυτή της απιστίας στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑ Σερρών Νίκο Σαφαρίκα, τα ποσά, με τα οποία φέρεται να έχει ζημιωθεί η δημοτική επιχείρηση -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ ανά έτος.

Ωστόσο, όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Σαφαρίκας, «δεν υφίσταται στην πραγματικότητα η ζημία αυτή», καθώς η τιμή του κυβικού δεν ανέρχεται στα 3 ευρώ, αλλά στα 0,88.

Το πρόβλημα που ανέκυψε, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, «δεν είναι του φορέα αλλά της Πολιτείας», καθώς, όπως λέει, «σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν περιοχές όπου οι Ρομά δεν πληρώνουν τα τιμολόγια του νερού και είναι αδύνατον να εισπραχτούν».