ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Παπακωνσταντίνου - Καπελέρης: Δεν πήρα ποτέ τη λίστα στα χέρια μου

Δίκη Παπακωνσταντίνου - Καπελέρης: Δεν πήρα ποτέ τη λίστα στα χέρια μου

Με την εξέταση του άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη συνεχίζεται για τρίτη μέρα η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου, Νίκου Πάσσου για το αν ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να σταματήσει την έρευνα απάντησε: «Όχι. Εναγωνίως προσπαθούσε για τη διενέργεια των ελέγχων και την αύξηση των εσόδων. Στήριξε τη συνεργασία, είχαμε πολύ καλή συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Ωστόσο, ο Γ. Καπελέρης επισήμανε ότι ποτέ δεν πήρε τη λίστα στα χέρια του. Ο πρώην υπουργός του έδωσε σε μία κόλλα χαρτί δέκα ονόματα με ποσά, ζητώντας να κάνει το φορολογικό τους προφίλ. Εκείνος γυρνώντας στο γραφείο του τα έδωσε στη γραμματέα του και έκανε την έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ήταν δυσανάλογα τα ποσά των καταθέσεων με τις φορολογικές δηλώσεις που εκείνος είχε ελέγξει.

Ποτέ όμως δεν του δόθηκε επίσημη εντολή για τη διενέργεια έρευνας αν και εκείνος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του ελέγχου των δέκα ονομάτων στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Παπακωνστανίνου. «Ο υπουργός ήταν σύμφωνος ότι έπρεπε να προχωρήσει σε έρευνα, όπως φάνηκε από τη σύσκεψη» πρόσθεσε ο Γ. Καπελέρης.

Σχετικές ειδήσεις