ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη φυλακή η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου

Στη φυλακή η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου

Προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, η μητέρα των ήδη καταδικασμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου.

Παρά την κατηγορηματική άρνησή της ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις της οργάνωσης, αποδεχόμενη μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία που αφορά στο πρόσωπο της Αγγελικής Σπυροπούλου, ανακριτής και εισαγγελέας της έδειξαν το δρόμο για τις φυλακές.

Την ίδια... τύχη είχε και η 26χρονη σύντροφος του Μάκη Τσάκαλου, η οποία μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα, επίσης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη (05/03/2015) αναμένεται η απολογία της μέχρι πρότινος καταζητούμενης, Αγγελικής Σπυροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη και η 26χρονη, στο σπίτι των οποίων στα Περιστέρια Σαλαμίνας κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, είχαν οδηγηθεί στον εφέτη ανακριτή με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η 60χρονη είναι μητέρα του Γεράσιμου Τσάκαλου, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Χρήστο είναι έγκλειστοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και η 26χρονη είναι σύντροφος του Γεράσιμου.

Η μητέρα των δυο κρατούμενων και ήδη καταδικασμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αρνήθηκε τη συμμετοχή της και φέρεται να είπε στον ανακριτή: «Έχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω. Δέχομαι μόνο την υπόθαλψη. Δεν έχω σχέση με τρομοκρατικές πράξεις»

Η 26χρονη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου αδελφού του Χρήστου που έχει κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αρνήθηκε την κατηγορία.

Αρνήθηκε επίσης και την υπόθαλψη εγκληματία που της αποδίδεται και όπως υποστήριξε «πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική».