ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αύριο Πέμπτη απολογείται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αύριο Πέμπτη απολογείται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αύριο Πέμπτη 12 Μαρτίου θα απολογηθεί τελικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως γνωστοποίησε η υπεράσπιση του στη σημερινή (11/03)συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Η υπεράσπιση παραιτήθηκε από δυο μάρτυρες υπεράσπισης και ακολούθως ξεκίνησε η κατάθεση του Παναγιώτη Πάτση , ορκωτού λογιστή ο οποίος έλεγξε το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς τους Γ. Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο μάρτυρας είπε πως η προθεσμία που δόθηκε στους εγκαλούμενους από το ΣΔΟΕ για να προσκομίσουν οικονομικά στοιχεία για διάστημα 15 ετών (οικονομικές χρήσεις 1997-2011) ήταν μόλις 20 ημερών κάτι που είναι εκτός νομίμων ορίων αλλά και ανεπαρκής για επί της ουσίας προσκόμιση στοιχείων.
«Όλα τα ποσά που αναφέρονται στις εκθέσεις δεν είναι φοροδιαφυγή αλλά και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, μερίσματα. Όλες οι καταθέσεις χωρίς εξήγηση θεωρήθηκαν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καθόλου φοροδιαφυγή των συγκεκριμένων προσώπων. Ούτε συνεπώς φορολογικό αδίκημα» είπε ο μάρτυρας.
Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου υποστήριξε πως υπήρξαν δυο ανακρίβειες, η μια όσον αφορά τον χρόνο που ζήτησαν (δυο μήνες κι όχι έναν) και δεύτερο πως στοιχεία προσκομίστηκαν μετά τη σύνταξη της έκθεσης ελέγχου γι αυτό δεν έγιναν δεκτά.

Σχετικές ειδήσεις