ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το απόγευμα η απόφαση για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Το απόγευμα η απόφαση για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Σήμερα Τρίτη 24/3 η ετυμηγορία για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπου το απόγευμα στις 6 ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου θα εκφωνήσει την απόφαση.

Ύστερα από 13 συνεδριάσεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου αρχικά επί της ενοχής ή όχι, ενώ σε περίπτωση καταδίκης, ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει αδικήματα, σε βαθμό κακουργήματος, για τον χειρισμό του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Την περασμένη Πέμπτη, μετά από τις συνεδριάσεις, που ξεκίνησαν στις 25 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Νικόλαος Πάσσος, κήρυξε το πέρας της δίκης ευχαριστώντας όλους τους παράγοντες για την υποδειγματική διαδικασία.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζοντας ότι κανένας άλλος πλην του ίδιου δεν είχε κίνητρο να σβήσει τα ονόματα των συγγενών του. Είτε για να τους προσκομίσει οικονομικό όφελος, είτε για να μην βλάψει το δικό του πολιτικό προφίλ.

Σχετικές ειδήσεις