ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του με ψήφους 2-1.

Οι δικαστές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, της επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής 3 φορές το μήνα απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη είχε κριθεί προφυλακιστέα στις αρχές Μαρτίου καθώς στο σπίτι της στη Σαλαμίνα έκρυβε την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία φέρεται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού στο μεγάλο χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτή την ώρα το συμβούλιο συνεδριάζει για να αποφασίσει για την τύχη της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, που είχε κριθεί και αυτή προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή.

Δήλωση του συνηγόρου της Αθηνάς Τσάκαλου

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση για τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που δέχεται την προσφυγή που καταθέσαμε μαζί με τους συναδέλφους κκ. Φραγκίσκο Ραγκούση και Θεόδωρο Μαντά και αποφυλακίζει την κ. Αθηνά Τσάκαλου.

Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής», αναφέρει η δήλωση του Σάκη Κεχαγιόγλου, συνηγόρου υπεράσπισης της κ. Τσάκαλου

Σχετικές ειδήσεις