Κατεπείγουσα έρευνα για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Newsroom Newsroom

Κατεπείγουσα έρευνα για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τη διακρίβωση των ευθυνών των δύο εξωτερικών φρουρών που είχαν επιφορτιστεί με τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ ταυτόχρονα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες απόδρασης της από το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι:

«Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας.

Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης.

Στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ' αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».

Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ε. Κουτζαμάνη ζητεί τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξή της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων.

Η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Η σχετική παραγγελία με την επισύναψη δημοσιευμάτων του διαδικτύου για το επίμαχο θέμα δόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved