ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Όσβαλντ: Δεν έχω καμία λίστα με πολιτικούς που έπαιρναν μίζες

Όσβαλντ: Δεν έχω καμία λίστα με πολιτικούς που έπαιρναν μίζες

Αρνήθηκε ότι έχει στη διάθεσή του λίστα με πολιτικά πρόσωπα που έπαιρναν μίζες ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, καταθέτοντας ως μάρτυρας αυτή τη φορά ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών ASRAD από τη γερμανική εταιρία ATLAS.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που εμπλέκεται σε τέσσερις υποθέσεις μιζών για την προμήθεια συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων και αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για μίζες.

Παραδέχεται μόνο ότι άνοιξε στο παρελθόν έναν τραπεζικό λογαριασμό για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, αλλά υποστηρίζει πως δεν γνώριζε πως η προέλευση των χρημάτων που κατέληξαν σε αυτό το λογαριασμό προέρχονταν από μίζες. Ο Αντώνης Κάντας ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος σε μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς έχει παραδεχτεί ότι πήρε μίζες κι έχει κατονομάσει τον Όσβαλντ ως τον τραπεζίτη που φρόντιζε για τη διακίνηση του "μαύρου" χρήματος.

Ο Ελβετός τραπεζίτης τις επόμενες ημέρες καλείται να απολογηθεί για δυο εξοπλιστικά προγράμματα, την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer. Ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τις υποθέσεις της SIEMENS και των υποβρυχίων.

Σχετικές ειδήσεις