ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινή φυλάκισης σε πρώην υπάλληλο των ΕΛΤΑ για υπεξαίρεση 210.000 ευρώ

Ποινή φυλάκισης σε πρώην υπάλληλο των ΕΛΤΑ για υπεξαίρεση 210.000 ευρώ

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο μια σειρά από ελαφρυντικά γι' αυτό και η ποινή που του επιβλήθηκε είναι με αναστολή, παρά το ότι το ποσό της υπεξαίρεσης ήταν μεγάλο.

Η υπόθεση της υπεξαίρεσης είχε έρθει στο φως το 2005, όταν ο πρώην υπάλληλος του ΕΛΤΑ Κεραμωτής του Δήμου Νέστου είχε συλληφθεί για την υπεξαίρεση 210.000 ευρώ από το ταμείο του υποκαταστήματος που ήταν υπ' ευθύνη του.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος και αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχε προχωρήσει στην υπεξαίρεση καθώς προσπαθούσε να ξεπληρώσει δάνεια που είχε πάρει από τράπεζα και τοκογλύφο προκειμένου να αντιμετωπίσει την σπάνιας μορφής αρρώστια που είχε εμφανίσει η σύζυγός του.

Ο κατηγορούμενος έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια ενώ ήταν ο ίδιος που κάλεσε την επιθεώρηση για να του κάνει έλεγχο κατά τον οποίο και ομολόγησε την πράξη του.

Στο δικαστήριο, για την τιμιότητά του είχαν μιλήσει πολλοί συνάδελφοί του αλλά και ο δήμαρχος Κεραμωτής.

Μέχρι τώρα, έχει επιστρέψει 100.000 ευρώ ενώ παραχώρησε και ακίνητο που ανήκει στην οικογένειά του.

Η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο είναι επτά χρόνια κάθειρξη, με τριετή αναστολή, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση κάθε πρώτη του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Σχετικές ειδήσεις