ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα δίκη για το θάνατο των δύο παιδιών από μονοξείδιο στην Κέρκυρα

Νέα δίκη για το θάνατο των δύο παιδιών από μονοξείδιο στην Κέρκυρα

Για δεύτερη φορά, στην Αγγλία πια, δικάζεται η υπόθεση του θανάτου των δύο παιδιών από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κέρκυρα, όπου έκαναν διακοπές τον Οκτώβριο του 2006.

Το αίτημα του Neil Shepherd και της συζύγου του εγκρίθηκε από το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκ νέου σήμερα (27/4/2015) μία νέα ανακριτική διαδικασία για τον θάνατο των δύο παιδιών.

Τα δύο μικρά παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο όταν διέρρευσε στο δωμάτιο όπου διέμεναν μονοξείδιο του άνθρακα από εγκατάσταση που εφαπτόταν σε αυτό. Το ενήλικο ζευγάρι έιχε πέσει και αυτό σε κώμα ωστόσο συνήλθε.

Ο νέος κύκλος της διερεύνησης της υπόθεση αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις βδομάδες και θα γίνει από ιατροδικαστή.

Μεταξύ των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν είναι ένας πιστοποιημένος εγκαταστάτης υγραερίου που διαπίστωσε ότι ο ένας λέβητας του ξενοδοχείου είχε διαρροή αναθυμιάσεων καθώς και πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη της Thomas Cook (ταξιδιωτικό πρακτορείο).

Σε γραπτή της δήλωση η οικογένεια αναφέρει:

«Δεν περιμένουμε η διερεύνηση από τον ιατροδικαστή να οδηγήσει στην άρση της μη απόδοσης δικαιοσύνης στην ποινική δίκη που έγινε στην Κέρκυρα αλλά ελπίζουμε η οικογένεια επιτέλους, μέσω της νομικής της ομάδας, να μπορέσει να παρουσιάσει τα πλήρη γεγονότα που προκάλεσαν τους θανάτους της Κρίστι και του Μπόμπι. Έχουν περάσει οκτώμισι δύσκολα και μακρυά έτη μάχης για την απόδοση δικαιοσύνης για τα δύο μας παιδιά με αποκορύφωση τη συνάντησή μας με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση για την νομική εκπροσώπηση στη διερεύνηση αυτή. Ελπίζουμε η ανάκριση να είναι πλήρης και χωρίς φόβο, όπως μας έχουν υποσχεθεί. Αγωνιζόμαστε να συμβιβαστούμε με την απωλεια των παιδιών μας καθημερινά, αλλά αν μπορέσουμε και βγάλουμε κάτι θετικό από την ανάκριση αυτή, δηλαδή το να έρθουν τα πραγματικά γεγονότα στο φως, τότε θα μπορέσουμε επιτέλους να προχωρήσουμε εν ειρήνη τη ζωή μας».

Σχετικές ειδήσεις