ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Διεκόπη για την Παρασκευή 15 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Διεκόπη για την Παρασκευή 15 Μαΐου η δίκη της Χρυσής Αυγής

Για την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 11 το πρωί, διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πριν τη διακοπή, διατυπώθηκαν από την πλευρά των κατηγορούμενων βουλευτών, αιτήματα για άρση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Να ανακληθούν οι περιοριστικοί όροι σε βάρος τους ζήτησαν οι δικαζόμενοι βουλευτές της ΧΑ που ήταν παρόντες Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγος Ελένη Ζαρούλια, ζητώντας την αντικατάστασή τους.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της κατ´ οίκον περιορισμού, όπως και οι Μιχαλολιάκος και Ελενη Ζαρούλια, ενώ ο Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ομιλιών και εμπρηστικών λόγων σε συγκεντρώσεις ή άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής.

"Είμαι μισός βουλευτής" δήλωσε ο Αρβανίτης

Ολιγοήμερη διακοπή της δίκης ζήτησαν οι δύο δικηγόροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο για να διαβάσουν τη δικογραφία αλλιώς άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ανάλογο αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υπέβαλε και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος ότι μετέχει σε ειδική επιτροπή της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

Σε ο, τι αφορά για τη μεταφορά της δίκης η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτου δήλωσε πως μόνον αν υπάρχει τώρα διαθέσιμη αίθουσα η δίκη θα μεταφερθεί για να τονίσει και πάλι " είμαστε δικαστές είμαστε εδώ για να δικάσουμε όχι για να υποβάλλουμε αιτήματα. Εσείς μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπουργό"

Σχετικές ειδήσεις