ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κυπαρισσία: Η υπογραφή της Λαγκάρντ του «έφαγε» 1,5 εκατ. ευρώ

Κυπαρισσία: Η υπογραφή της Λαγκάρντ του «έφαγε» 1,5 εκατ. ευρώ

Αν υπήρχε Όσκαρ αφέλειας, τότε ο ηλικιωμένος ξυλουργός από την Κυπαρισσία που έπεσε θύμα απάτης, θα το είχε στο… τσεπάκι του.

Το θύμα της υπόθεσης που εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έχασε 1,5 εκατ. ευρώ γιατί πίστεψε ότι ένας πάμπλουτος ομογενής θα ξεμπλόκαρε 83 εκατ. δολάρια από τράπεζα του Γιοχάνσεσμπουργκ και θα τον έκανε μεγιστάνα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tharrosnews.gr, στο εδώλιο κάθονται ένα ηλικιωμένος άνδρας, η σύντροφός του κι ένας ακόμα άνδρας που έχει διατελέσει διευθυντής τροφοδοσίας καυσίμων σε αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε το θύμα, ο τρίτος κατηγορούμενος του σύστησε τον ηλικιωμένο, ο οποίος του συστήθηκε ως μεγαλοεπιχειρηματίας με εταιρείες σε Αφρική και Αμερική και του παρουσίασε μια επιταγή με 83 εκατομμύρια δολάρια, λέγοντας πως τα χρήματα είναι μπλοκαρισμένα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Άρχισε λοιπόν να ζητάει χρήματα από το θύμα, προκειμένου να αποδεσμεύσει τα εκατομμύρια, υποσχόμενος ότι μόλις αυτό συνέβαινε θα έκανε τεράστιες επενδύσεις στην Ελλάδα, θα ξεπλήρωνε τον ξυλουργό και θα εξασφάλιζε τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Έτσι, το θύμα άρχισε να δανείζεται χρήματα, πήρε δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα, πούλησε ακίνητα, την επιχείρησή του, το σπίτι του και τελικά έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να ζήσει την οικογένειά του.

Παράλληλα, ο δράστης του έδινε έγγραφα διαβεβαίωσης ύπαρξης των δήθεν δεσμευμένων χρημάτων μεταξύ των οποίων υπήρχε κι ένα με την υπογραφή της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τη φωτογραφία της!

lagarde

Το θύμα αντιλήφθηκε την απάτη όταν η τράπεζα που φαινόταν στην επιταγή, κατέθεσε μήνυση ότι αυτή είναι πλαστή.

Μέχρι τότε βέβαια είχε χάσει 1,5 εκατ. ευρώ και τώρα αναζητά το δίκιο του στα δικαστήρια. Η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί στις 3 Ιουνίου.

Σχετικές ειδήσεις