ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο ΣτΕ η Π.Ν.Π. για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης

Στο ΣτΕ η Π.Ν.Π. για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης

Τη συνταγματικότητα ή μη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) με την οποία μεταφέρθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος κρίνει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου συζητήθηκε η αίτηση του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Σίνδος) που είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Τ.Ε.Ι. τα χρήματα που προορίζονται για την κάλυψη των υποχρεωτικών δαπανών του ΝΠΔΔ και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του είναι ακατάσχετα, ενώ πως η κατάσχεση των αποθεματικών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, πλέον των βαρύτατων κοινωνικών επιπτώσεων που θα επιφέρει, θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην αναστολή λειτουργίας του Τ.Ε.Ι.

Ακόμη, αναφέρει το Τ.Ε.Ι. ότι στην επίμαχη Π.Ν.Π. δεν μνημονεύεται καμία εξαιρετική ή απρόβλεπτη περίσταση που οδήγησε στην έκδοσή της και προσθέτει ότι «η οικονομική αναγκαιότητα της οποίας γίνεται επίκληση ήταν γνωστή και μόνο ως αιφνίδια δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί», καθώς μάλιστα «η δημοσιονομική κρίση μαστίζει τη χώρα ήδη από το έτος 2010».

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

Σχετικές ειδήσεις