ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εδώλιο «δείχνει» εισαγγελέας σε τρία άτομα για απάτη με επίκεντρο την Ένωση Παντοπωλών Κατερίνης

Εδώλιο «δείχνει» εισαγγελέας σε τρία άτομα για απάτη με επίκεντρο την Ένωση Παντοπωλών Κατερίνης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου προτείνει η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης να καθίσουν τρία άτομα για υπόθεση κακοδιαχείρισης και απάτης, με επίκεντρο τον Συνεταιρισμό υπό την επωνυμία «Ένωση Παντοπωλών Κατερίνης».

Η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνεταιρισμού, ο άλλοτε άτυπος ταμίας και διαχειριστής του, όπως επίσης κι ένας συνταξιούχος -πλέον- τραπεζικός. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση και απάτη, ενώ ο τρίτος για άμεση συνέργεια σε απάτη.

Η υπόθεση χωρίζεται σε δύο σκέλη και ειδικότερα το πρώτο αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα της Ένωσης, όπου διαπιστώθηκε «μαύρη τρύπα» που εκτιμάται ότι ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ και το δεύτερο συνδέεται με παράτυπες δανειακές συμβάσεις που σκόπευαν να εκταμιεύσουν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για λογαριασμό του Συνεταιρισμού, το συνολικό ύψος των οποίων φέρεται ότι ξεπερνάει τις 800.000 ευρώ.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατετέθη το Δεκέμβριο του 2007, έτος κατά το οποίο αντικαταστάθηκε ο εκ των κατηγορούμενων πρόεδρος του Συνεταιρισμού, έχοντας συμπληρώσει προηγουμένως οκτώ χρόνια παρουσίας στο συγκεκριμένο πόστο. Διενεργήθηκε οικονομικός διαχειριστικός έλεγχος, ενώ ακολούθησε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης και κύρια ανάκριση, αφού προηγουμένως απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Απολογούμενοι στον ανακριτή, άπαντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες τους. Στην πρόταση της, η εισαγγελέας εισηγείται να διατηρηθεί για τον κατηγορούμενο πρόεδρο αλλά και τον συγκατηγορούμενο του άτυπο ταμία τού Συνεταιρισμού ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφασίσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα.

Σχετικές ειδήσεις