ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν 5 δικηγόροι για το plan Β

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν 5 δικηγόροι για το plan Β

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν το πρωί 5 δικηγόροι σχετικά «με τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο plan B που σχεδίαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο Γ. Βαρουφάκης».

Την μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου. Αυτή αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα και ζητείται να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα καθώς και για εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Επίσης σημειώνεται ότι και ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στρέφεται κατά του Γιάνη Βαρουφάκη με μηνυτήρια αναφορά. Και αυτή αφορά στο επίμαχο σχέδιο και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Το σκέλος που αφορά στον πρώην υπουργό αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος του, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες είναι η τακτική δικαιοσύνη. Οπότε σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση η οποία θα ανατεθεί σε εισαγγελέα.