ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στέλεχος της ΕΥΠ και αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών!

Στέλεχος της ΕΥΠ και αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών!

Ένα στέλεχος της ΕΥΠ, ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ένας δικηγόρος, αλλά και αλλοδαποί υπήκοοι φαίνεται πως συμμετείχαν σε ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών αποκομίζοντας τεράστια κέρδη

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες κατόπιν σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις πράξεις της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης λαθρομεταναστών από κερδοσκοπία και της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε βάρος οκτώ συνολικά ατόμων. Πλέον η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη, ενώ -κατά τις ίδιες πληροφορίες- εκκρεμεί η εκτέλεση και τουλάχιστον δύο ενταλμάτων σύλληψης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποτελούσαν ένα κύκλωμα που, εκμεταλλευόμενο την πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό και τις θέσεις των μελών του σε αυτόν, διακινούσε επί μακρόν, μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών προς και από τη χώρα μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Η συγκεκριμένη δικογραφία αποτελεί ουσιαστικά συνένωση μίας παλαιότερης δικογραφίας από το έτος 2013 (την έρευνα για την οποία είχε διενεργήσει η διεύθυνση δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.) και κάποιων ανώνυμων καταγγελιών περί της ύπαρξης κυκλώματος. Η σοβαρότητα δε των καταγγελιών κατέστησε αναγκαίο να γίνουν παρακολουθήσεις τηλεφώνων και καταγραφές συνομιλιών, τόσο κατά το έτος 2013 όσο και το 2015. Μάλιστα, οι επίμαχες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ανάμεσα στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και τρίτο πρόσωπο εμπεριέχουν και "πολιτικό άρωμα" καθώς αφορούν τα εσωκομματικά του κυβερνώντος κόμματος, την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου και τις κρίσεις των αξιωματικών.

Πάντως, η υπεράσπιση κάνει λόγο για μία «στημένη» υπόθεση. Μία υπόθεση που κατασκευάστηκε με «συρραφή» παλαιότερων υποθέσεων και «ανώνυμων καταγγελιών», προκειμένου να εξυπηρετηθούν προσωπικές έχθρες και υπηρεσιακές έριδες, με άρωμα έντονα πολιτικό και ουσιαστικά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ικανά να στηρίξουν την κατηγορία. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι, σχετικά με τη βασική κατηγορία που είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την μεταφορά λαθρομεταναστών, η υπηρεσία που διενέργησε την έρευνα το έτος 2013 αναφέρει στο πόρισμα της ότι δεν προέκυψε η ύπαρξη τέτοιου κυκλώματος με σκοπό την τέλεση τέτοιων πράξεων.

Το άλλο σκέλος της υπόθεσης αφορά σε δωροδοκίες που φέρονται να βαραίνουν τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και κάποιους συνεργούς τους. Ο συγκεκριμένος ο οποίος υπηρετούσε για χρόνια στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όντας αρμόδιος για τη χορήγηση αδειών σε αλλοδαπούς προκειμένου να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τη χώρα, φέρεται να έδινε οδηγίες για τα αναγκαία έγγραφα που έπρεπε να προσκομιστούν με το αζημίωτο! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο για κάθε τέτοια άδεια εισέπραττε περίπου στα 1.500 ευρώ κάθε φορά.

Σχετικές ειδήσεις