ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 38χρονος που σκότωσε κοσμηματοπώλη

Θεσσαλονίκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 38χρονος που σκότωσε κοσμηματοπώλη

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε, μετά την απολογία του, ο 38χρονος ομογενής που κατηγορείται για τη δολοφονία νεαρού κοσμηματοπώλη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Απολογούμενος ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ο γεωργιανής καταγωγής δράστης, που πριν από ένα μήνα είχε βγει από τις φυλακές, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει τον 27χρονο επιχειρηματία. «Ληστεία πήγα να κάνω, όχι να σκοτώσω», ήταν, κατά πληροφορίες, τα λόγια του. Επιδεικνύοντας -μάλιστα- απίστευτο θράσος, φαίνεται πως έριξε την ευθύνη στο θύμα για την αιματηρή κατάληξη που είχε η ληστεία. «Είδε ότι κρατούσα πιστόλι (…) Πήγε να με αφοπλίσει και τότε πυροβόλησα» φέρεται να είπε.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια, που τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Η μεταγωγή του 38χρονου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης έγινε κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας υπό τους φόβους πρόκλησης επεισοδίου από συγγενείς και φίλους του θύματος, που τελικώς δεν επαληθεύτηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή ληστεία έγινε το πρωί της περασμένης Τρίτης (8/9/2015), μέσα στο κοσμηματοπωλείο του άτυχου 27χρονου, όπου εκείνη την ώρα εκτός από το θύμα βρισκόταν και η 54χρονη μητέρα του. Ο αδίστακτος ληστής εισέβαλε στην επιχείρηση και πυροβόλησε μία φορά για εκφοβισμό, ενώ, στη συνέχεια γέμισε ένα σακίδιο με κοσμήματα (αξίας 20.000 ευρώ).

Κάποια στιγμή, ο κοσμηματοπώλης φαίνεται πως αντέδρασε, με συνέπεια ο 38χρονος να τον πυροβολήσει μία φορά σχεδόν εξ επαφής, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά. Κατά τη διαφυγή του με κλεμμένη μοτοσικλέτα, ο κατηγορούμενος ομογενής έγινε αντιληπτός από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετά από σύντομη καταδίωξη τον συνέλαβαν, σε απόσταση 200 μέτρων από το κοσμηματοπωλείο.

Ο 27χρονος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν ζωντανό, υπέκυψε στα τραύματά του, ένα 24ωρο αργότερα.

Σχετικές ειδήσεις