ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χαλκιδική: Ελεύθεροι ακόμη 9 κάτοικοι που κατηγορούνταν για τα επεισόδια στο δημαρχείο Αριστοτέλη

Χαλκιδική: Ελεύθεροι ακόμη 9 κάτοικοι που κατηγορούνταν για τα επεισόδια στο δημαρχείο Αριστοτέλη

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, άλλοι εννέα κατηγορούμενοι, από τους συνολικά 22, που διώκονται για συμμετοχή σε επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το Μάρτιο του 2012, έξω από το δημαρχείο Αριστοτέλη, στην Ιερισσό, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές.

Από τους εννέα που απολογήθηκαν σήμερα, οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι άνευ όρων, ενώ στους υπόλοιπους πέντε επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Άπαντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ οι συνήγοροί τους σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για φρονηματικού χαρακτήρα διώξεις.

Στο σύνολό τους οι παραπάνω είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού. Η διαδικασία των απολογιών για όσους περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη δικογραφία ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώ, χθες, πρώτη μέρα της σχετικής διαδικασίας, απολογήθηκαν 13 άτομα, που αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και μόνο σε πέντε εξ αυτών επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφανθεί, με βούλευμά του, το αρμόδιο συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Σχετικές ειδήσεις