ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη φυλακή ο Πετρακάκος και η σύντροφος του

Στη φυλακή ο Πετρακάκος και η σύντροφος του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή ο Γιώργος Πετρακάκος και η συντρόφου του οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατικές πράξεις και άλλα κακουργήματα.

Κατά την απολογία του ο Γ. Πετρακάκος ανέλαβε την ευθύνη για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του αλλά αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες:

«Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις.».

Ο Γιώργος Πετρακάκος νωρίτερα είχε κριθεί προφυλακιστέος και για τις ληστείες στις οποίες φέρεται να συμμετείχε. Η απολογία του για αυτά τα αδικήματα ήταν τυπική. Επιφυλάχθηκε να επανέλθει μόλις συμπληρωθούν τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η σύντροφος του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα και ότι πληροφορήθηκε για τις ποινικές εμπλοκές του Γ. Πετρακάκου όταν ήταν ήδη έγκυος:

«Η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολούμουν μόνο με την ανατροφή των δυο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει. Ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο συντρόφους μου είχε πλεξίματα με τη Δικαιοσύνη όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί».

Ο συνήγορος της κοπέλας Σπύρος Φυτράκης δήλωσε:

«Η απόφαση ήταν λανθασμένη. Από κανένα στοιχείο της δικογραφία δεν προκύπτει εμπλοκή της». Η δεύτερη συνήγορος της Άννυ Παπαρουσσου επισήμανε ότι: «Θα μπορούσε να της έχει επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός. Δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Είναι μητέρα δυο παιδιών δυο και τεσσάρων ετών τα οποία πλέον μένουν στην τύχη τους».

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, τα δυο αδέλφια και ο πατέρας τους ζήτησαν και πήραν νέα προθεσμία για αύριο.

Σχετικές ειδήσεις