ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την Πέμπτη (8/10) η επανάληψη της δίκης για το πλοίο "Noor 1"

Την Πέμπτη (8/10) η επανάληψη της δίκης για το πλοίο "Noor 1"

Στη διακοπή της δίκης για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο "Noor 1", προχώρησε η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η απόφαση για τη διακοπή της δίκης της υπόθεσης μεταφοράς ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, πριν από περίπου ένα χρόνο, έγινε προκειμένου να διερευνήσει η έδρα αν μπορεί η υπόθεση να εκδικαστεί σε άλλη αίθουσα, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης νωρίτερα είχαν θέσει θέμα χωρητικότητας.

«Αν δεν έχουμε χώρο δεν θα μπορέσουμε να ασκήσουμε σωστά τα καθήκοντά μας», υποστήριξαν οι συνήγοροι και ζήτησαν τη μεταφορά της δίκης είτε στο Εφετείο της Αθήνας είτε στο Ρουφ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα δεν ενδείκνυται για την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς δεν μπορούν σε αυτή να χωρέσουν περισσότερα από 60 άτομα.

Στη δίκη για την υπόθεση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης είναι κατηγορούμενα 33 άτομα, εκ των οποίων 24 παραμένουν προφυλακισμένα ενώ έχουν κληθεί 12 μάρτυρες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης είναι 30, ενώ υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός διερμηνέων, καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται πολίτες από τον Ιράν, την Τουρκία και την Ινδία.

Η έδρα του δικαστηρίου σε πρώτη επικοινωνία που είχε με το Εφετείο Αθηνών για την εξεύρεση αίθουσας, επικαλέστηκε πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρθηκε υπάρχουν δύο ακόμα ταυτόχρονες μεγάλες δίκες αυτή της Siemens και του προφυλακισθέντα για θέματα τρομοκρατίας Νίκου Μαζιώτη.

Ρoή Ειδήσεων